ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖД ЕЗИК – КАК ДА ГО НАУЧИМ ЛЕСНО

Illustration of language concept

Ако търсите начин много бързо и лесно да започнете да изучавате чужд език, то може би се нуждаете от добра и прецизна стратегия, професионален учител или доза мотивация.

На база някои направени статистики специалистите посочват и данни и цифри от процеса на изследвания относно някои начини за изучаване на чужди езици.  Ето и една част от тях:

А знаете ли, че в рамките на 90 дни, може да се научат 90% от чуждият език.

Някои научни проучвания сочат, че:

77-те най-често срещаните думи представляват 45% от събития, които ежедневно ни заобикалят в нашият свят.

Над 300 от най-често срещани думи съставляват 60% от събития.

Над 724 от най-често срещаните думи съставляват 65% от събитията.

Над 1358 от най-честито срещани и използвани думи съставляват 75% от събитията.

Над 3925 от често използваните думи в английският език например са част от 82% от събитията.

Над 8444 от най-честите думи съставляват 95% от събитията.

Над 15 774 от най-често срещаните думи съставляват 98% от събитията.

Над 27 608 най-често срещаните думи представляват 97% от събития.

Както можете сами да видите и да разберете, трябва да се научат най-малко около 3000, за да имаме някаква база от около 80-85% от най-често използваните думи. Това може би са достатъчен набор, преди да започнете да изучавате думите лесно от текста. В изучаването на чужди думи, специалистите посочват и среден обем от 30-40 думи на ден или това са около 3000 – 4000 думи, научени за около 90 дни.

Изучаване на език в рамките на 31-60 дни

След първия месец на обучения по английски език е време да се съсредоточим върху излагане на езика. След месец на индивидуални уроци, изучаващият езика има възможност да се адаптира в основни и прости разговори.

Ако изберете индивидуален учител може да ви струва малко по-скъпичко. Добър вариант са езиковите центрове, където обученията са в група или директно под формата на онлайн обучение. Подобна форма на обучение може да ви помогне да спестите доста пари и да даде достъп до други приятели, които също изучават езика. Единственото, което трябва да съобразите е да бъдете внимателни и да говорите само на английски (или пък на изучаваният чужд) език.

За начало в изучаването на онлайн езици добър начин е да намерите хора, които или говорят избрания от вас език.

Опитайте се да прекарате няколко часа всеки ден с разговори на езика, който изучавате. В този момент ще имате основна представа за езика.

Опитайте четене на лесни и кратки книги, насочени към целевия език и винаги си подчертавайте думите или фразите, които не знаете.

Добър начин е и да започнете да мислите вече на новия език. Всеки път, когато се опитате да изразите мисълта за самите себе си, но не може да си спомните думата, напишете я и запаметете на вашия компютър например. Продължете обучението, като всеки нов ден научавате поне по 30 нови думи и изрази. Използвайте също така и онлайн обучение по чужд език.

Ако и вие искате да научите чужд език то тогава можете да се запишете на нашите курсове по английски, курсове по немски, курсове по френски, курсове по турски, курсове по испански, курсове по италиански, курсове по гръцки или курсове по руски език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700. Очакваме ви.