Лесно изучаване на чужд език

лесно изучаване на чужд език

Ако търсите начин за бързо и лесно изучаване на чужд език, то може би се нуждаете от добра и прецизна стратегия, професионален учител или доза мотивация. На база някои направени статистики, специалистите посочват данни и цифри от процеса на изследвания относно някои начини за лесно изучаване на чужд език.  Ето и една част от тях:

 

Знаете ли, че в рамките на 90 дни, може да научите 90% от чуждия език?

Някои научни проучвания сочат, че:

 • 77-те най-често срещани думи представляват 45% от събитията, които ежедневно ни заобикалят в нашия свят.
 • Над 300 от най-често срещаните думи съставляват 60% от събитияте.
 • Над 724 от най-често срещаните думи съставляват 65% от събитията.
 • Над 1358 от най-често срещаните и използвани думи съставляват 75% от събитията.
 • Над 3925 от често използваните думи в английския език, например, са част от 82% от събитията.
 • Над 8444 от най-честите думи съставляват 95% от събитията.
 • Над 15 774 от най-често срещаните думи съставляват 98% от събитията.
 • Над 27 608 най-често срещаните думи представляват 97% от събития.

Както можете сами да видите и да разберете, трябва да се научат най-малко около 3000 думи, за да имате някаква база от около 80-85% от най-често използваните думи. Това може би е достатъчен набор, преди да започнете да изучавате думите лесно от текста. В изучаването на чужди думи, специалистите посочват и среден обем от 30-40 думи на ден или това са около 3000 – 4000 думи, научени за около 90 дни.

 

Лесно изучаване на чужд език в рамките на 31-60 дни

След първия месец на обучения по английски език е време да се съсредоточим върху излагане на езика. След месец на индивидуални уроци, изучаващият има възможност да се адаптира в основни и прости разговори.

Ако изберете индивидуален учител, може да ви струва малко по-скъпичко. Добър вариант са езиковите центрове, където обученията са в група или директно под формата на онлайн обучение. Подобна форма на обучение може да ви помогне да спестите доста пари… Както и да даде достъп до други приятели, които също изучават езика. Единственото, което трябва да съобразите, е да бъдете внимателни и да говорите само на английски (или пък на изучавания чужд) език.

 • За начало в изучаването на онлайн езици, добър начин е да намерите хора, които говорят избрания от вас език.
 • Опитайте се да прекарате няколко часа всеки ден с разговори на езика, който изучавате. В този момент ще имате основна представа за езика.
 • Опитайте четене на лесни и кратки книги, насочени към целевия език. И винаги си подчертавайте думите или фразите, които не знаете.

Добър начин за лесно изучаване на чужд език е и да започнете да мислите на новия език. Всеки път, когато се опитате да изразите мисълта за самите себе си, но не може да си спомните думата… Напишете я и запаметете на вашия компютър например. Продължете обучението, като всеки нов ден научавате поне по 30 нови думи и изрази. Използвайте също така и онлайн обучение по чужд език.

Ако и вие искате да научите чужд език… То тогава можете да се запишете на нашите курсове по английски, курсове по немски, курсове по френски, курсове по турски, курсове по испански, курсове по италиански, курсове по гръцки или курсове по руски език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700. Очакваме ви!