Онлайн езикови курсове и технологиите на ХХI век

онлайн езикови курсове

В днешната ни статия ще поговорим за съвременните онлайн езикови курсове и иновативните подходи при тях.

Живеем във времето на Google и Facebook. Живеем във времето на интернета и компютрите. Това е „Ерата на Технологията“!

Днес технологиите играят основна роля в целия бизнес, забавленията, музиката, киното и почти всеки аспект от нашият живот. В това число и на образованието. Проучвания показват, че 92% от учениците имат достъп до компютър или мобилно устройство – било то в училище, на работа или вкъщи. Технологичната еволюция подпомага с пълна сила и изучаването на чужди езици, като това важи най-много за онлайн курсовете по чужд език.

В основата на всички онлайн езикови курсове стоят иновативни технологични и мултимедия инструменти, които са създадени специално за интернет. Ще ви кажем само няколко от ключовите предимства, които технологията осигурява на езиковото онлайн обучение. А ето ги и тях:

 

1. Дистанционнен достъп до онлайн езикови курсове

Най-вдъхновяващият аспект на технологията е нейната способност да достига до аудиенция по целия свят. При изучаването на чужди езици това означава, че това са учители, които могат да бъдат наети местно, за да преподават на ученици по целият свят.  Съвременните онлайн езикови курсове се водят от учители, за които това е майчин език. Така се осигурява възможно най-доброто научаване на материала.

Онлайн обучението отваря виртуалната врата на познанието за всеки, който иска да изучава нови чужди езици. Ние от Езиков център „Фамете“ осигуряваме на курсистите си – и то само с един абонамент – неограничен достъп до всички езикови курсове и нива, до всички учители и мултимедия-ресурси на сайта, смяна на нивото по всяко едно време и т.н. Учители от различни страни преподават на майчиния им език.

Без технологията, изучаването на чужд език се ограничаваше до определена държава, специфичен езиков център или училище или само до една класна стая. Съвременните технологии осигуряват премахването на всички тези ограничения. Благодарение на тях, сега абсолютно всеки –  навсякъде и по всяко време – може да започне  да изучава чужди езици.

 

2. По-висока ефективност на интерактивното изучаване на чужд език при онлайн езикови курсове

Изследванията са категорични: най-добрият начин за изучаване на чужд език е чрез интерактивна среда, създадена от технологични инструменти и ресурси. За курсистите, които изучават чужд език, е от решаващо значение да упражняват езика по всевъзможни начини, вместо да го чуват само от преподавателя си. Технологията прави възможно по-ефективно взаимодействие с езика. Осигурява на курсистите по-пълно разбиране на всички езикови инструменти. Осигурява им възможност за лесно следене на прогреса на учебния процес, както от страна на учителя, така и от страна  на ученика.

Някои хора просто се чувстват по-добре, изживяват по малко стрес и притеснение от допускане на грешки, от които да се учат на един по-късен етап, в този интерактивен, интуитивен модел.

 

3. Пълна съвместимост с реалния съвременен свят!

Сигурно ви се е случвало да отворите дадена книга и да осъзнаете колко остарели са нещата в нея. Теми, които вече не са релевантни с картинките и графиките, които също отдавна вече не са актуални. За да разберете какво имаме в предвид, ще го кажем така. Онлайн платформите за изучаване на чужди езици лесно и редовно (ежедневно) подновяват данните си. По този начин, те гарантират на курсистите си винаги най-актуалната граматика и речников запас, които могат да се намерят.

В същото време възможностите на интерактивното обучение при нашите онлайн езикови курсове позволяват копиране във виртуална среда на ситуации от реалния живот, върху които ученика по-усилено да се упражнява.

 

4. Създава се неограничен „пазар“ на идеи, знания, мнения + свобода на избор

Изключително погрешно е разбирането, че индивидуалното онлайн обучение и технологиите водят до отчуждаване. В днешно време учениците са екстремно технологично адаптирани. Създаването на технологично ориентирана обучителна среда за индивидуална или групово подготовка, осигурява на курсистите свободата сами да решат кой е по-добрият вариант за тях, за да се обучават.

Именно благодарение на езиковите онлайн платформи, курсисти и учители могат да споделят идеи, материали, уроци… Могат да участват в онлайн семинари и да дават честно обратно мнение за знанията им по езика, който учат.

 

Всяка част от ежедневието ни, по един или друг начин, е наситена с технологични инструменти, които са създадени за да обогатяват живота ни и да го направят доста по-лесен.  Образованието също така не е изключение. Технологията е особено благоприятна за изучаването на чужди езици и практикуването им. Съвременните онлайн езикови курсове направиха езиците достъпни за всички хоро по света. Технологията създаде мост между преподаватели и ученици за изучаване на езика по качествено нов и различен начин. А това пък от своя страна е един учебен процес, който е по-добър за всички.

Ако и вие искате да започнете изучаване на чужди езици, Езиков център „Фамете“ предлага езикови курсове по английскинемскифренскитурскииспанскииталианскируски и гръцки език. Освен това предлагаме индивидуални и онлайн уроци. Свържете се с нас за повече информация! Очакваме Ви!