Разговорен немски език и немските фестивали в действие!

разговорен немски език

В днешната ни статия ще споделим с вас няколко идеи, благодарение на които ще подобрите уменията си по разговорен немски език.

Крайно време е за една по-различна почивка в чужбина? Ако още не знаете къде, ето една идея от Езиков център „Фамете“. Посетете немските фестивали, които са световно известни, заради своята пъстрота, разнообразие и красота.

Ако вече сте ги виждали, то със сигурност имате незабравими спомени. Но ако искате да усетите тяхната атмосфера по нов и съвсем различен начин… Обърнете внимание на своя разговорен немски език, който можете да надградите в нашите курсове по немски език. С богат езиков запас ще усетите осезаема разлика и ще преживеете всичко по един нов незабравим начин. Ето и фестивалите, които да включите за следващата ваша екскурзия:

 

Фестивала Октоберфест

Това е центърът за баварската кухня и немската бира, който се посещава от над 8 милиона души годишно. Октоберфест е фестивал с продължителност от почти 25 дни. Едно незабравимо усещане внасят песните, които се пеят от всички участници… Както и интересните разкази за историята на фестивала, който се прави от 1810 г. Ще ви е трудно да ги разберете, ако можете да говорите само английски език, обаче. Да, немците говорят английски език. Но въпреки всичко, вашият разговорен немски език би ви осигурил по-голямо внимани. А и ще може да си поръчате най-хубавите бири и вкусотийки, защото и менютата са само на немски език.

 

Фестивала Фашинг

Това е маскен карнавал, който се чества в цяла Германия. Той е познат с емблематичните шествия в Кьолн, които се излъчват на живо и по телевизията. Маскирани танцьори, училищни актьори и актриси, любители на костюмирането и обикновени празнуващи шестват през целия град. С две думи, не забравяйте вашия фотоапарат, защото ще се приберете със стотици страхотни снимки. Най-добре е и да знаете и разговорен немски език, който също така можете да научите в нашите уроци по немски език. Поводи за нови приятелства със сигурност ще има! А дори само да гледате от стаята ви на хотела, в който сте отседнали… Все пак е добре да разбирате езика, за да гледате живото излъчване.

 

Фестивала Weihnachtsmarkt

Тази дълга и на пръв поглед сложна дума означава просто Коледен базар. Е, ако имате добри познания по разговорен немски език, със сигурност не сте изпитали затруднение с произношението на тази дума.
У нас, преди Коледа изникват коледни базари, сред които и немски. От тях всеки си тръгва нахранен и с широка усмивка. Представете си тогава колко по-впечатляваща ще бъде атмосферата в един истински немски коледен базар! Подробност е, че само в Берлин има над 60 такива. Не знаете кой от тях си заслужава и то най-много? Добре е да се доверите на упътванията на местните хора, които познават и са посещавали по-голямата част тези фестивали. В случая, добре би било да си опресните познанията по разговорен немски език.

Ако сте още не знаете езика достатъчно добре, това са три мотивиращи причини да развиете своя разговорен немски език. А дори да ви трябва само малко припомняне… Пак ще намерите необходимите професионалисти в Езиков център „Фамете“. При нас, курсовете по разговорен немски език са съобразени с вас и свободно ви време.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 и 0893 910700. Очакваме ви.