КУРСОВЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК И УРОЦИТЕ ПО ТАНЦИ – ПРИЛИКИ МЕЖДУ ТЯХ

14

Колкото и да не искате да повярвате, между курсовете по немски език и уроците по танци има много общи  неща. С част от учителите ни в езиков център Фаме и с техните ученици решихме да се позабавляваме, като направим списък с най-големите прилики между тези две неща, които освен, че ще ви помогнат да учите по-добре, ще ви дадат и важни житейски уроци. Вижте какви са именно тези прилики:

1. Вярата

И в двата случая трябва да вярваме в партньора си. В каквото и да е приключение да се впуснем в живота, независимо дали са танци, в класната стая или насред природата, трябва да се научим да вярваме на хората, с които работим заедно и да се отдаваме на изцяло,  в това което сме започнали с тях.

2. Забавление

Най-добре научаваме нещо, когато се забавляваме. В повечето случаи притеснението и страха ни създават само негативни резултати, а повечето хора, които са успели казват, че са постигнали най-добрите си неща точно когато са се забавлявали най-много и не са мислили за успеха или провала. Независимо дали танцувате или сте в школата по немски език – винаги се забавлявайте!

3. Мярката

Както при курса по немски език, така и при танците е важен баланса във всичко. И в двата случая трябва да знаете кога трябва да водите и кога да следвате, кога да се учите и кога да показвате това което се научили.

4. Силното стъпване на земята

В много случаи младите танцьори, които все още не усвоили добре техниката на танца, стъпвайки само на един крак губят равновесие и в по-голяма част от случаите падат на земята. С уроците по немски език и дори повечето неща в живота е по същият начин – винаги е добре да сме здраво стъпили на земята и то с двата крака, за да не загубим равновесие и да не паднем когато не трябва.

5. Зрелост

Ако си просто начинаещ, няма смисъл да се правиш, че си напреднал. Дали взимаш уроци по немски, уроци по  танци, по  цигулка или волейбол, винаги е добре да знаеш своето ниво и да се съобразяваш с него. При всички положения във всяка една област е важно да имаш една солидна основа, върху която впоследствие ще можеш лесно да напредваш.

6. Съсредоточаване

Съсредоточете се и просто бъдете там – и тялом и духом. Както танците, така и увлекателните истории, разказани на оригиналния си немски език, носят ще ви донесат удоволствие в момента, в който им се отдадем напълно. Това може да стане единствено когато се съсредоточите, спрете да мислите за други неща и се впуснете в предизвикателството.

7. Наблюдение

Много е просто – отпуснете се и наблюдавайте всичко. Учете се от тези, които знаят. “Крадете” знания и съвети за усвояването им. Освен всичко друго винаги е добре да си починете от забързаните уроци и упражнения, да седнете, да се отпуснете и да се наслаждавате на изгледа.

8. Практика

Дори да имате вроден талант, то той е само един малък процент от вашият успех. 90% се дължат на практиката и основно именно на нея ще научите добре немски език, танго, кунг-фу или плетене на две куки. Дори да нямате изграденият  навик да изучавате нещо, благодарение на всекидневната практика вие ще си създадете този навик и ще затвърдите знанията си.

9. Социализация

Уроците по немски в голям езиков център, каквато е Фаме, те правят част от голяма общност. При танците е по същият начин – голям танцов клуб, много приятели. Това помага както да изучаваме всичко по-бързо, така и да станем по-сигурни, чувствайки помощта и загрижеността на останалите хора от групата. Много от нашите ученици остават приятели за цял живот и разчитат помежду си не само за езиковите курсове.

10. Дисциплина

Курсовете по немски език и уроците по танци ни учат на самодисциплина и помагат да организираме нашите приоритети. Те ни помагат по един и същи начин, като ни учат на отговорност и удовлетвореност от това, което сме постигнали. Така е и в спорта и във всяко друго нещо, с което се заловим – дисциплината е в основата на всяко едно нещо.

11. Новата страница в живота

Дали изучаваме немски език или танци, дали искаме да се научим да караме велосипед или пък да катерим планини, дали ходим на уроци, с цел да станем пианисти или просто ще се радваме, ако успеем да се научим да свирим мелодията на любимата ни песен – ние винаги слагаме едно ново начало. Винаги отваряме една нова страница в нашият живот, която е началото на едно пътешествие в едни нови места, които на свой ред ще ни отведат на още по-интересни места. Важното е, че сами създаваме живота си и сме шофьорите на автомобила, с който ще стигнем до там, а няма просто само да се возим.

Ако искате да започнете новото пътешествие именно с курс по немски език се свържете с нас на телефони 0899 884630 или на 0893 910700