Курсове по италиански за деца – как да обикнат езика?

курсове по италиански за деца

Когато лятната ваканция е към своя край, притесненията на родителите около новата учебна година са на лице. Отново ставате рано, стрес, дълги учебни дни и много домашни. Съвсем нормално е да се питате: „Какво ли ще стане с изучаването на италиански език, който детето ми много иска да научи?“. От личен опит знаете, че не са достатъчни само математиката, правилното писане на граматиката и усърдното изучаване на български език. Затова искате да наблегнете и на курсове по италиански език за деца.

Изграждането на позитивна нагласа към един нов език е доста труден процес. Той изисква изцяло да му се отдадете от страна и на детето и на вас самите. Но със сигурност с постоянство се изкачват и най-високите върхове. Ето какво трябва да направите, за да приеме детето ви изучаването на чужд език като нещо хубаво и интересно:

 

Децата обичат да подражават на по-възрастните

Още от малки те започват да усещат света чрез подражание. Започват от звуците, разговарянето, прохождането и се стигне до момента, в който започват да се държат по свой собствен начин.

Възползвайте се от желанието им да ви подражават! Покажете им и, че вие харесвате италианския език… Че обичате да четете книги на италиански… Да слушате и гледате новини или филми на италиански. Можете да им купите книжка на италиански с любимите им приказки, разказвайте им я на български и вмъкнете в нея някои думи на италиански.

 

Пеенето е доста присъщо за децата

Със сигурност и вашето дете, като всички останали деца, много обича да взима сешоара или дезодоранта ви и да изпълнява любимите си песни на сцената в хола. Вместо просто да му се радвате и да му пляскате след всяко негово изпълнение, научете заедно няколко песни на италиански език. Вземете своя микрофон и пейте заедно с него! Колкото повече песни научите, толкова по-добро ще бъде и италианското му произношение.

 

Постоянните разговори са много любими на децата

Така или иначе в нашето ежедневие отдавна навлязоха множество италиански думи – дори и децата ги знаят и ползват „чао“ и други. Точно затова, вместо да побългарявате думи като лайквам и шервам, започнете да включвате още италиански думи във вашите разговори. Кажете на детето ви „Хайде!“ на италиански като излизате, а след това и “Хайде да тръгваме!”, когато си лягате му кажете „Лека нощ“ на италиански език. По този начин детето ви прави ясна връзка между всички изрази. Колкото повече ги ползвате във вашите ежедневни разговори, толкова по-отворено ще е вашето дете и към изучаване на още и още. А после по-лесно ще приема всякаква нова информация, която е свързана с езика.

 

Учете заедно с вашето дете

Ако не можете да се похвалите с особени познания по италиански език, които да предадете на детето си, тогава го запишете на нашите курсове по италиански език за деца. Както вече споменахме, децата обичат да подражават на техните родители и правят с удоволствие това, което правят мама и тати. Много вероятно е детето да напредва много по-бързо от вас самите. Така че, по този начин ще си имате любознателен и изключително полезен помощник за домашните. В същото време ще стимулирате отговорността му към италианския език и най-вече неговото самочувствие, че се справя така добре. Накрая можете да отпразнувате вашия общ напредък с една хубава разходка в чужда държава. И там да използвате натрупаните знания в обстановка, различна от ежедневната ви.

Езиков център „Фамете“ предлага курсове по италиански език за всички нива и за всички възрастови граници. Затова не отлагайте! Запишете се заедно и изучавайте заедно чужд език, защото ползите в личен и професионален план няма да закъснеят!

Нашите телефони са 0899 884630 и 0893 910700.