КУРСОВЕ ПО ИСПАНСКИ ЕЗИК – 10 НАЧИНА ДА ГО НАУЧИМ?

17

В езиков център Фаме винаги подхождаме различно при изучаването на испански език от страна на курсистите от различните възрастови граници, като винаги успяваме да балансираме в курсовете по испански език и нашите курсисти както се забавляват, така и научават испански по лесен и приятен начин.

В следващите няколко реда учители от езиков център Фаме ще разкрият 10 изпитани начина за по-приятно и забавно изучаване на испански език – вижте ги, изпробвайте ги и се забавлявайте, докато го изучавате:

1. На първо място е музиката – слушайте колкото се може повече песни на испански, намирайте текстовете на песните, които ви харесват и ги изучавайте наизуст. Превеждайте си текстовете, за да разберете за какво се пее в тях и когато сте направили всичко казано до тук – си припявайте заедно с оригинала. По този начин много бързо и лесно ще научите различни думи, изрази и дори цели изречения.

2. Намерете си радио канали или канали в ютуб или iTunes, които да са на испански език. Препоръчваме ви да търсите канали на тематика, която наистина ви е интересна – така много по-лесно ще научавате всичко. Благодарение именно на тези канали ще се научите да чувате по-добре и съответно много по-лесно ще започнете да научавате езика.

3. Говорете на испански винаги, когато ви се удаде такъв начин. Говорете сами със себе си пред огледалото, говорете с приятели или съученици от курса по испански език, говорете в различни форуми или по видео чата и със сигурност тези тренировки ще доведат до много бързо научаване на езика.

4. Четете различни билборди, рекламни материали, корици на списания, както и самите списания, имена на фирми или уеб сайтове на испански език. Опитайте се да си отговорите на въпроса какво точно означават точно тези реклами или марки, вижте колко думи от тях знаете и се опитайте да си спомните къде сте ги виждали преди това. Дали сте чували сентенции съставени от тези думи или фрази, или пък били ли са част от някоя култова реплика в киното например – като си отговорите на подобни въпроси това ще увеличи вашата зрителна памет и ще ви помогне да запомняте думите по-лесно и да ги помните за по-дълго време.

5. Гледането на филми или сериали на испански език по телевизията или по интернет ще ви помогне както да слушате и запомняте испанският език по-добре, така и да виждате начина, по който са съставени репликите на актьорите и актрисите. Освен всичко друго във филмите много често се използва и разговорен испанки език, като благодарение на това ще научавате различни съвременни думи или изрази от разговорния език.

6. Играйте на играта Скрабъл на испански – това е чудесен начин да научите много нови думи на испански език и да подобрите вашите граматически познания. Благодарение на тази игра или подобните на нея бордови игри вие ще започнете да мислите на испански език, което пък от своя страна е първата важна стъпка в научаването на езика. Игрите можете да ги играете както вкъщи или училище, така и във Фейсбук или различни интернет сайтове, което прави задачата ви много по-лесна.

7. Изучавайте езика на ново място – ученето на испански език всеки път по един и същи начин и на едно и също място може много бързо да ви писне. По тази причина е добре да учите на разнообразни места – както ще ви е по-забавно, така и ще учите по-добре и ще помните повече неща. Това е така, защото вашият мозък създава връзки с това какво сте научили и къде точно сте го учили. Когато учите на разнообразни места принуждавате мозъка си да прави нови връзки с това къде и какво учите. Колкото повече връзки създава вашето съзнание, толкова по-вероятно е да си спомните какво точно сте научили.

8. Вземете книжка с шеги или анекдоти на испански език – това ще ви помогне както да научите много забавни истории на испански, така и да научите повече за испанката култура и сатира. Освен всичко друго ще можете да се упражнявате да разказвате различните неща, както и да се забавлявате с приятели и познати.

9. Създайте си собствен блог на испански език. В него можете да пишете са своите хобита, за испанската музика и музикалните групи, които обичате, за филмите, космоса или каквото още си искате. Анонимността ви може да бъде запазена, което пък ще ви даде свободата да пишете каквото ви дойде на ума, без да се притеснявате от грешките, които допускате в началото или критиката на тези, които четат в блога – когато тя е градивна ще ви бъде от полза и много бързо ще научите правилното писане на испански език.

10. Изтеглете си мобилно приложение за телефона или таблета – има толкова много приложения, че биха задоволили всяка прищявка или потребност. Благодарение на тези приложения ще носите самоучителя си под ръка навсякъде и бихте могли да учите при всяка една възможност, независимо от това къде точно се намирате.

По-нетърпеливите от вас могат да запишат на курсове или индивидуални уроци по испански език във езиков център Фаме. В курсовете информацията е структурирана, работи се на групи, помагайки си с другите ученици и ще имате на разположение преподаватели, които ще ви отделят необходимото внимание и ще се занимават с вас индивидуално, което със сигурност ще помогне да научите испански език  бързо, лесно и по начин, който няма да ви бъде труден. При нас, освен необходимите  знания ще получите и международно признат сертификат за завършен курс по испански език, ако в края на обучението си издържите изпита и ще докажете вашите знания.

За повече информация се свържете с нас на телефон 0899 884630 или на 0893 910700 или посетете нашият офис.