Курсове по испански език – как да го научим по добре?

4

Ако някой ви каже, че гледането на филми е само загуба на време, то тогава му кажете, че това не е вярно, особено ако в тези филми се правят разговори на испански език. И ако са ви необходими доказателства, че може да подобрите своя разговорен испански език по този начин, то нека ви улесним и изброим по-важни някои от тях:

Учите разговорен испански език от реалния живот

Важно е да сте запознати с книжовния език и официалните фрази, но за да запълните цялата необходима гама от знания за един реален разговор в сегашно време, ще бъде много добре да знаете и разпространени изрази и думи, които няма къде другаде да ги срещнете.

Разговорен испански език в контекст

Това може би е една от най-голямата полза, която може да донесе е именно гледането на разнообразни филми. При тях слушате разговорен испански език в определени ситуации, или част от сюжета, която ви помага да разберете какво означават думите, дори и да не сте чували всички преди това. Когато изучавате думи извън контекста, обикновено запомняте тяхното значение, но не и това как и кога те се ползват.

Друга важна полза за вашето ниво на разговорен испански е изучаването на фрази, които са пряко свързани с вашите интереси и които фрази и думи можете да  научите в нашите курсове по испански език. Ако обичате да гледате исторически филми например, ще обогатите вашият речников запас с думи и изрази от тази сфера, които несъмнено ще ползвате, когато разговаряте на тази тема.

Разговорен испански език в реални ситуации от живота

Когато гледате филми, имате възможността да чуете всякакви изрази от ежедневната реч именно както ще ги чуете и на живо – с конкретен пример и с правилната интонация. Именно по този начин, когато се наложи да приложите на практика вашият разговорен испански, ще имате много по-голямо самочувствие и сигурност, които са безценни за разговорите.

Няколко изключително важни съвета за разговорен испански език и гледане на филми

  • Ако сте започнали да съчетавате полезното с приятното, със сигурност като за начало трябва да изберете филми, който наистина много ви харесват и бихте гледали (в случая повече слушали) повече от един път.
  • За да има резултат от всичко това, трябва да се спрете на филми, чието ниво на испански език е спрямо вашето ниво. Може ако сте напреднали да се спрете на някои класически испански филми.
  • Опитвайте се да казвате по няколко пъти кратките изрази, за да свиквате с интонацията и правилното говорене.

Наслаждавайте се на желаните от вас филми със субтитри, но изключете субтитрите при повторното гледане – това едно истинско предизвикателство, ако наистина сте решили да подобрите нивото на вашия разговорен испански език.

Ако искате да изучавате испански език то тогава моля да се обадите на телефон 0899 884630 или на 0893 910700.