Курсове по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, руски и гръцки език – как да се справим?

7

Рано или късно идва момент, в който си мислим, че щом успяваме да се справим успешно с 1000 неща, няма причина да не прибавим и още едно към тях. И да речем, че 1001-вото нещо е изчуване на чужд език. Може би защото просто ни харесва, може би пък защото не можем да продължим напред, ако не го знаем, или може би просто защото искаме да докажем на самите нас, че можем да се справим. Всичко казано до тук звучи много добре, но когато обърнем нещата и погледнем реалната ситуация, става ясно, че всъщност не е толкова лесно. Всъщност едва 43% от изучаващите чужд език са доволни от резултатите, които са постигнали, след посещение на курс по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, гръцки или руски език. А сега си представете какво става с тези, които се сами започват да изучават чужд език, пък било то и с предварително направени онлайн уроци по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, гръцки или руски език. Само 7% от решилите да изучават чужд език, казват, че са доволни от това, което са постигнали…

Каква е тайната на ефективното онлайн обучение?

И така дошъл е редът на едно ново предложение за изучаване на чужд език, което подобно на самостоятелното обучение въобще не зависи от мястото, където се намирате. Може да бъдете в къщи, да сте удобно седнали във креслото, в парка или в любимото ви кафене, с две думи където си искате. Разликата се състои в това, че вашият процес на изучаване на чужд език се напътства от страна на преподавател! Когато имате каквито и да е въпроси, можете да бъдете сигурни, че ще получите професионален отговор и каквото не ви е ясно ще ви бъде разяснено

Да, говорим за новата форма на обучение в езиков център Фаме, а именно говорим за онлайн обучение във виртуална стая с истински учител. Какво друго ще ви трябва освен по-добра интернет връзка, за да пожънете вашите успехи?

Най-напред трябва да бъдете мотивирани

Всъщност това е правило №1 за постигане на каквато и да е било в нашият живот. Все пак въпросната мотивация не е нещо, което идва от само себе си. Мотивацията трябва да бъде подхранвана постоянно. А това става възможно когато не забравяте какво ви е подтикнало към решението ви да се захванете с един или друг чужд език, за какво ви е необходимо и какво ще постигнете в момента, в се чувствате на „ТИ“ с новият чужд език.

При самостоятелното онлайн обучение трябва да имате много добра самодисциплина. Това означава, че предварително сте си поставили определена цел като например брой минути самообучение на ден, брой научаване на думи за даден период от време и т.н. Когато дойде време да изпълните тези цели обаче, става ясно, че трябва да се справите с умората, с други по-интересни занимания, с избора между любимия филм и самоподготовката по чужд език. Излишно е да ви питам кой или какво побеждава в тази надпревара. В крайна сметка най-лесното и почти естествено продължение на всичко това е отлагането: „може и утре да го науча…“, а това означава само едно единствено нещо – така няма да се научите да проговорите на чужд език.

Онлайн обучението във виртуална стая с реален учител с достъп до абсолютно всички материали и то по всяко време премахва точно този основен проблем. И знаете ли как  и защо? Просто защото човека е създаден така, че е готов да даде всичко от себе си, само тогава, когато е инвестирал нещо, като например време, средства, собственото си име и имидж. Финансите се оказват една от силните мотивации да постигнем дадена цел.

А ето и още една голяма разлика

Независимо дали сте спрели само на напълно самостоятелно чуждоезиково  обучение или самостоятелно онлайн обучение, няма как да минете без основите на чуждата граматика. Освен ако за вас е нормално да говорите например така: „Вчера отива кино без приятеля.“ Ако все пак искате да говорите правилно на чуждия език, някой трябва да ви коригира, когато правите грешки. При самостоятелното онлайн обучение, това няма как да се получи. Когато изберете обаче онлайн обучение с реален учител, тогава разбирате къде правите грешки и на какво трябва да обърнете по специално внимание.

Самостоятелно чуждоезиково обучение: трябва да се потопите напълно

Това е възможно, когато живеете в дадената страна, където всички говорят изучавания от вас език. Да предположим, че примерно става въпрос за английски език, тогава очевидно трябва да живеете, работите или учите в страна, в която се разговаря на английски език. (Работата и ученето са задължителни. В противен случай просто стоенето в къщи, разговарянето със стените или телевизора на канал, по който се говори на български език, в никакъв случай няма да ви помогне дори и да живеете в центъра на Лондон.)

Как може да се случи това пълно потапяне в чуждия език, ако няма как да спазите условието за живеене, работа или учене в чуждата страна. Онлайн обучението, което езиков център Фаме е вашият спасителен пояс. Оставате си просто вкъщи, имате нужната мотивация, следвате отъпкани пътеки, разбирате всичко, което не разбирате, правите упражнения колкото ви трябва.  А крайният резултат е достигането на вашата поставена цел.

Как да се справим успешно с чуждоезиковото онлайн обучение: накратко казано

Не си и помисляйте, че онлайн обучението е по-малко сериозно от стандартните курсове в истинска класна стая. То също изисква време от ваша страна, но хубавата новина е, че поне курсовете са в удобно за вас време и място.

Не е необходимо сами да си правите програма на обучение, а това именно е разковничето на успеха. Онлайн обучението в езиков център Фаме ви дава гаранция, че ще имате на разположение необходимите ви учебници и учебни тетрадки, тестове за упражнение и изучен до момента материал. Не забравяйте, че като си давате сметка за постигнатите цели и подобряване нивото на езика, който изучавате е основен стимул да продължите напред.

Освен това онлайн курсът с истински преподавател, ви дава не просто свободата да изучавате чужд език от удобно за вас място и време, но то е и  предпоставка за вашето постоянство и точно тук се крие тайната на печелившата формула при изучаването на чужд език.