Как да изучаваме английски език?

как да изучаваме английски език

Днес ще си говорим за това как да изучаваме английски език. Вижте нашите съвети и трикове!

В Езиков център „Фаме“ винаги подхождаме различно при изучаването на английски език от страна на курсистите от различните възрасти. Но винаги успяваме да балансираме в часовете по английски език. Така нашите курсисти се забавляват и научават английски по лесен и достъпен начин.

В настоящата статия нашите преподаватели ще разкрият 10 изпробвани трикове, които ще отговорят на въпроса как да изучаваме английски език. Прочетете ги, изпробвайте ги и се забавлявайте, докато учите:

 

1. На първо място винаги е била музиката

Слушайте повече песни на английски език, намирайте песни, които обичате и ги учете наизуст. Винаги си превеждайте техния текст, за да разберете за какво става на въпрос. Когато направите всичко изброено до тук – пейте си с оригинала. По този начин много бързо и лесно ще научите думи, изрази и дори цели изречения.

 

2. Намирайте радио канали или канали в YouTube и iTunes, които да са само на английски

Препоръчваме ви да търсите канали по теми, които са ви интересни. Така много по-лесно ще научавате всичко. Благодарение именно на тези канали, ще се научите по бързо да слушате. По този начин много по-лесно ще започнете да научавате езика.

 

3. Правете  разговори на английски език винаги, когато ви се удава такава възможност

Разговаряйте сами пред огледалото, говорете с приятели или курсисти от курса по английски език… Разговаряйте и пишете във форуми или по видео чата… Гарантирано тези неща, които правите, ще доведат до много добри резултати.

 

4. Търсете билборди, реклами, корици на списания, имена на фирми или уеб сайтове на английски език

Как да изучаваме английски език? Пробвайте се да си отговорите на въпроса какво означават всички  тези реклами или марки… Вижте колко думи от тях знаете и пробвайте да си спомните къде сте ги виждали преди. Чували ли сте сентенции, които са направени от тези думи… Или пък били ли са част от някоя култова реплика в киното например… Отговорите на такива въпроси ще повишат вашата визуална памет и ще ви помогнат да научавате думите по-лесно и да ги помните за много по-дълго време.

 

5. Гледайте филми и сериали  на английски език по телевизията или интернет

Това ще ви помогне както да слушате и запомняте английския език по-добре, така и да виждате начина, по който са направени репликите на актьорите. Освен всичко друго, във филмите доста често се използва и разговорен английски език. Благодарение на това, ще научавате различни съвременни думи или изрази от разговорния език.

 

6. Играйте на играта Скрабъл на английски

Това е прекрасен начин да научите много нови думи и да направите по-добра вашата граматика. Благодарение на тази игра или подобните на нея бордови игри… Вие ще започнете вече да мислите на английски език. Това пък от своя страна е първата важна стъпка в научаването на езика. Тази игра можете да играете както у дома или в училище, така и във фейсбук или други различни интернет сайтове, което прави задачата още по-приятна.

 

7. Изучавайте езика на ново място

От изучаването на английски език всеки път по един и същи начин и на едно и също място може много бързо да ви писне. Заради това е добре да учите на различни места – ще ви бъде както е по-забавно, така и ще учите по-добре и ще помните повече неща. Мозъкът ви създава връзки с това какво сте научили и къде сте го учили. Когато изучавате чужди езици на различни места, принуждавате съзнанието ви да създава нови връзки с това къде и какво учите. Колкото повече връзки създава мозъкът ви, толкова по-лесно става да си спомните какво сте изучили.

 

8. Вземете си книга с шеги или вицове на английски

Това ще ви помогне както да научите много забавни истории на английски, така и да научите повече за английския хумор. Освен всичко друго, ще можете вече да се упражнявате да разказвате различните вицове… Както и да се забавлявате с ваши приятели и близки.

 

9. Направете си ваш блог на английски език

В него можете да пишете за своите хобита, за музиката и музикалните групи, които обичате, за филмите, космоса или каквото още си поискате. Можете да запазите своята анонимност. Това пък ще ви даде свободата да пишете каквото си искате, без да се притеснявате от грешки в граматиката в началото или критиката на тези, които четат в блога ви. Когато тя е градивна, ще ви бъде от полза и много бързо ще научите правилно да пишете на английски език.

 

10. Изтеглете си мобилно приложение за телефона или таблета

Има страшно много приложения, които биха задоволили всеки изискан вкус и всяка потребност. Благодарение на тези приложения, ще носите самоучителя си под ръка навсякъде с вас. Така бихте могли да учите при всяка отдадена възможност, независимо къде се намирате.

Тези, които са по-нетърпеливи, могат да запишат курс по английски език в Езиков център „Фамете“. В курсовете всичко е структурирано. Ще работите в малки групи, като си помагате с другите курсисти. Ще имате на разположение преподаватели, които ще ви отделят необходимото внимание и ще се занимават с вас индивидуално. Това много ще спомогне да научите английски език доста бързо, лесно и по начин, който няма да ви затруднява. При нас, освен многото знания, ще получите и сертификат по Общата Европейска Езикова Рамка за завършен курс по английски език. Стига, разбира се, в края на вашето обучение издържите изпита и да докажете знанията си.

За повече информация, се свържете с нас на телефон 0899 884630 или на 0893 910700. Или посетете нашия офис, за да поговорите с някой от нашите преподаватели.