Испански език – Испания и нейните красиви места

11

През последната една година  статистиката сочи, че над 80 милиона туристи са избрали Испания като туристическа дестинация за своите планове. Най-предпочитан град от туристите в Испания е Барселона, където се намира известната в целият свят Саграда Фамилия. Все пак има и други не по-малко интересни места, в които има величествени природни гледки и говорещи за много вековна история, важни събития и имена на важни личности. В случай, че сме разпалили любопитството ви и сте на път да отворите нов прозорец в браузъра ви и искате да разгледате цените на самолетните билети за Испания, можем да ви кажем само едно: за да се насладите на обиколките там не просто като turista, но и като истински ценител на страната на фламенкото, ще трябва да се потрудите малко над вашият испански език!

Ако на всяка цена искате да посетите Барселона, можем само да ви кажем, че наистина си заслужава. Все пак си заслужава и да отделите някой и друг ден от ваканцията ви, за да се отбиете до Херона или Жирона (Girona), както се произнася на каталунски език. Градът се намира на не повече от час около от Барселона и е на едно от първите места в класацията по високо качество на живот в Испания. За да усетите щастието, което се разнася из въздуха, трябва задължително да размените няколко думи с местните хора. Излишно е да казваме, че за да може да проведете разговор, трябва предварително да се научили испански език в нашие курсове по испански език и да можете спокойно да правите разговори на испански език.

Можете да си направите снимки пред римски и средновековни забележителности, да посетите внушителната катедрала и да се наситите на автентични постройки и места. А тези от вас, които предпочитат архитектурата могат да се насладят на сградите, построени от известните архитекти и инженери, сред които Густав Айфел и Рафаел Масо.

Ако пък не сте от тези, които обичат архитектурни и археологически забележителности, със сигурност ще останете изключително впечатлени от нощния живот в Херона. Изпълнените с млади и усмихнати хора заведения, ресторантите, които предлагат наистина много вкусна храна, не могат да оставят равнодушни и най-капризните ценители.

Куенка,  Кастилия- Ла Манча

Градчето, е известно със своите колдагас. Ако знаете поне мъничко испански, със сигурност ще се сетите, че тази дума в буквален превод означава висящи къщи. Гледката е наистина невероятна! Сгушените върху скалите сгради изглеждат като висящи и създават сякаш впечатлението, че всеки момент ще паднат, особено когато задуха характерният за региона вятър. Едва под 10% са чужденците, които живеят в Куенка, затова добрият ви испански език може да се окаже изключително необходим, за да научите повече за един от символите на града, а именно кулата Торе Мангана. Разказите за катедралата на Куенка от тамошните хора не могат да се сравнят с никой гид или друг източник за информация.

Херес де ла Фронтера, Андалусия

Този град е известен със своето невероятно вино. За да получите качествени съвети по дегустация на вина ще трябва предварително да научите подходящите думи по тази тема. Ако пък ако отидете там през февруари или март, очаквайте да срещнете много известни танцьори, тъй като точно тогава се провежда годишният фестивал на фламенкото. Сега си представете как си тръгвате от градчето например с познания в дегустацията на вино, с научени танцови стъпки, и сте вдъхновени да разговаряте на  испански като истински испанци!

Ще се радваме да се свържете именно с нас от езиков център Фаме за ви разкажем повече за нашите начини за изучаване на испански език и да си поговорим още и още за други страхотни дестинации в Испания и то на испански език, естествено!