Изучаване на чужд език – възможност за нова работа

2

Стигнахте ли до този момент във вашата работа, в който път разбирате, че няма какво повече да научите? Усещали ли сте, че много дълго гледате през прозореца, вместо в монитора и се чудите дали не сте объркали вашата професия? Питате ли се какво би се случило, ако вместо настоящата работа, бяхте последвали вашата мечта? Усещате ли .че сте доста претоварени в края на работния ден или просто вече приемате твърде тежко дори най-малките неща в процеса на работа? Ако поне на един два от тези неща отговаряте положително, то може би е време да смените вашата работа.

Не си мислете, че е твърде късно или прекалено трудно, напротив. С нужната мотивация можете да изкачите и най-високите стъпала, които са лесни за изкачване. Важно е да не се отдадете на емоциите и да напуснете веднага настоящата работа с надеждата, че бързо ще си намерите нещо ново. Мислете практично и действайте тактично.

Може да нямате професионален опит, различен от сегашният ви, но ако знаете чужд език, може много бързо да го подобрите например. Това ви дава една прекрасна възможност за нов професионален път. Ето няколко предложения, които могат да ви бъдат полезни.

Преводач

Хубавото на тази професията е, че ви среща с хора с различни интереси. Освен това ще ви канят на различни събития и мероприятия, които често остават невидяни от масовата публика. Преводачите са важен елемент от всяко международно събиране или това са ключовите хора, без които някои съдебни срещи няма как да станат. Ако досега работата ви е била свързана предимно с разговори, значи вече със сигурност притежавате умението да предавате по най-подходящия начин важни неща. А това е едно от най-ценните качества на професионалният преводач – след като знае чуждият език, естествено.

Екскурзовод на групи

Вместо да се ровите из различни уеб сайтове за най-добрите и евтини оферти за почивки и да се ядосвате, че само вие още не сте били в Бразилия или в Никарагуа например, можете сами да станете част от интересните екскурзии, и то със осигурен транспорт. Всеки език, който се говори в Европа ще ви бъде от полза за сбъдването на тази ваша мечта. Необходимите ресурси сте само вие и вашите знания по история, археология и география, които дори и да не са толкова добри, лесно ще си ги опресните. Не само ще обикаляте целият свят, но и ще оставяте страхотни спомени за толкова много хора. Ако пътешествията ви из Европа не са ваша страст, то тогава започнете да водите групи из българските туристически забележителности, където да предизвикате в тях желание и любопитство да видят още и още нови неща. Сред плюсовете на професията са лесното поддържане на нивото на чуждият език и срещите с различни хора  различни интереси – е,  и това ако не е хубава работа!

Учител

Най – хуманната професия – когато можеш да дадеш знания на някой, който не може да се справи без твоята помощ. Ако обичате да работите с деца, ще бъде прекрасно! Те се нуждаят от хора, които да ги разбират и да виждат света през техните очи, а ако не – тогава помагайте на по възрастните хора да развият техните умения. Друга положителна страна на учителската професия е, че ако се захванете с частни уроци или курсове по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, руски или гръцки език, имате възможността сами да си  определяте вашата седмична заетост.

Владеенето на още един чужд език дава толкова много свобода на действие! Изборът на професия става по-разнообразен, а дори да решите да запазите сегашната си работа, може да разчитате на допълнителни приходи. Ще имате възможност да се включите в чуждестранен колектив от хора, от който ще има какво още да научите, но същевременно и да дадете от своите опит и знания.

Курсовете в езиков център Фаме могат да ви помогнат да научите и усъвършенствате до перфектност най – говорените езици, които ще премахнат всички онези въпроси в началото, на които отговорихте с „да“.  При нужда, може да се подготвите и за изпити за сертификат по английски, немски, френски, турски, испански, италиански, руски и гръцки език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893х 910700 а и-майла е info@fatibg.com. Заповядайте.