Съвети при изучаване на испански език

съвети при изучаване на испански език

В днешната ни статия ще ви разкрием някои от най-полезните съвети при изучаване на испански език – вижте кои са те:

Много наши курсисти са ни казвали, че преди да запишат курсове по испански език при нас в Езиков център „Фамете“, са отлагали с години изучаването му. Било то заради страх, че няма да могат се справят, поради недостиг на време или други причини. Те понякога са получавали неустоимо предложение, като например възможност за работа в голяма фирма или заминаване в чужда държава, поради което е трябвало да научат езика много бързо, за няколко месеца, за да отидат на интервю или да изкарат изпит с тест. И тогава страховете са се засилвали, защото учебният материал е много, а времето им е било малко.

Основателни ли са тези страхове и може ли да се научи испански език за толкова кратко време? Отговорът е категорично ДА!

 

МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ ИСПАНСКИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ!

В Езиков център „Фамете“ курсовете по общ испански език за възрастни се провеждат в 6 нива – от ниво А1 по испански език до ниво С2 по испански език. Продължителността на всяко ниво е 50-70 учебни часа и в зависимост от броя курсисти и вида на курса (интензивен или суперинтензивен). Курсът завършва в рамките на 2 или 3 месеца. След успешното завършване на всяко учебно ниво, издаваме сертификат по испански език, изработен и съставен изцяло по изискванията и нормите на Общоевропейската езикова рамка.

Ще ви дадем 5 допълнителни безценни съвети при изучаване на испански език, които ще ви помогнат да се справите по-бързо!

Това са изключително практични съвети, които са помогнали на много курсисти да се справят с интензивните обучения по испански език, а и не само! Същите съвети важат за изучаването на чужд език като цяло.

 

1. Без никаква паника – това няма да ви помогне по никакъв начин

Съставете план за действие и започнете бързо да изучавате езика с уроците по испански език. В интерес на истината, няма човек на тази земя, който да научи перфектно испански за 2-3 месеца. Вероятно и вие няма да успеете… Но е напълно възможно с малко повече усилия да научите основното ниво. С него ще се справите първоначално при посещението ви в чуждата държава, на интервю за работа или за каквото и да ви трябва този курс.

 

2. Фокусирайте се

Разговаряйте с това, от което наистина имате необходимост и което ще ви помогне в дадената ситуация. Помислете хубаво и вземете решение. Ако испанският език ви е необходим за интервю за работа в логистична фирма например, подходът трябва да е един. Но ако е за няколкодневен престой в друга страна, то трябва да е съвсем друг.

 

3. Бъдете мотивирани и преследвайте вашите цели

Учете на всяко едно място, всеки ден, всеки час, всяка минута, в която имате възможност да изучавате езика. По този начин ще компенсирате всичко за много кратко време и ще имате правилен резултат.

Не губете никакво време – живейте с испанския език, спете с него, сънувайте го. Колкото и да ви е трудно, става въпрос само за няколко месеца – срок, с който няма как да не успеете.

 

4. Възползвайте се от предимствата на днешния свят!

Живеем в 21-ви век, така че се възползвайте от технологиите за вашите цели. Можете да гледате видеа, с които да практикувате вашия испански… Можете да изтеглите уроци по испански език на мобилния си телефон и да ги слушате или гледате навсякъде, дори докато пътувате до някъде… Можете да направите връзка с другите курсисти с помощта на социалните мрежи и да си помагате един на друг. Вариантите са страшно много. Както казахме и във втора точка – помислете, съставете си план на действие и започнете да разговаряте с това, от което наистина имате необходимост.

 

5. Вярвайте във вашите възможности и в постигнатото до настоящия момент

При много курсисти се забелязва спад в мотивацията след първия месец и дори разочарования от това, което са постигнали. Това се случва поради умора, поради рязката смяна на начина на живот, поради голямото напрежение, стрес и многото задачи, които имат. Това е нещо съвсем нормално, така че започнете да пренебрегвате моментите на тревога, доколкото можете. Заложете на горните няколко точки и резултатът ще бъде неизбежен. Не се съмнявайте във вас самите, не се демотивирайте, не се подценявайте! Няма такъв човек, който да е учил няколко месеца и да не е постигнал невероятни успехи. Ако и вие учите – със сигурност ще постигнете успехи!

 

И един съвет, който можем да ви кажем като допълнение – говорете със своя учител

Ако имате някакви трудности с изучаването на някой урок, с граматиката или каквото и да е още, не се стеснявайте да говорите със своя учител. С негова помощ, ще преодолеете трудностите и ще продължите по бързия начин към следващото ниво.

При курсовете на обучение в Езиков център „Фамете“ използваме комплексен подход при представянето, усвояването и затвърждаването на четирите основни неща. А именно четенето, слушането, говоренето и писането. Но ние подхождаме индивидуално към всеки един курсист, като именно така постигаме по-добри резултати и затвърждаваме знанията на нашите курсисти, спрямо индивидуалните му възможности.

Ако и вие имате нужда от интензивен курс по испански език се свържете с нас! Преди да се включите в даден курс, препоръчваме да направите входящ тест за точно определяне на вашето ниво по испански език.