Как да учим думи на английски език по лесен начин?

думи на английски език

Ако сте решили да започнете с първата крачка към изучаването на думи на английски език, то тогава заслужавате да бъдете похвалени. При курсовете по английски език за възрастни често се среща един проблем.  Това е трудното запаметяване на думите, което се оказва и основна причина за бързо отказване на човека от изучаването на езика.

Предлагаме ви няколко лесни начина за по-приятно научаване на новите думи на английски език, които ще научите в курса по английски език за възрастни. Те ще са ви не само много полезни, но и изключително забавни:

 

Личен джобен речник

Записвайте си всяка нова дума на едно малко листче. От едната страна го записвайте на английски език, а от другата си записвайте на български език. Изсипете всички тези листчета в джоба си и ги носете със себе си всеки ден. От време на време, взимайте по едно листче или по една дума и проверявайте дали знаете нейното значение. Ако сте научили думата, пуснете я в другия си джоб, ако пък не сте – върнете я в стария. Така ще имате забавна занимавка в метрото, в градския автобус, в задръстването или отивайки до магазина за хранителни стоки например.

 

Обградете се от всякъде с думи на английски език

Разговорите по английски език по време на курсовете по английски език за възрастни не са достатъчни. Слушането на музика и пускането като фон на телевизии, в които се говори на английски език, у дома е малка стъпка към по-лесното научаване на езика. Може да промените езика на телефона си, на всички мобилни устройства или на всички социални мрежи, които използвате. Менюто на английски език ще ви помогне да свикнете бързо и без да усетите с новите думи.

 

Впечатлете с произношение всички около вас

Произношението е едно от специфичните неща, които могат да ви притеснят, когато се запишете на курс по английски език за възрастни. Използвайте една малка хитринка! Каква е тя? Запишете се на вашия мобилен телефон как произнасяте специфичните думи на английски език или цели изречения… И винаги, когато можете, изслушвайте записа. Така най-лесно ще установите къде грешите и на следващия урок със сигурност ще оставите и учителя, и курсистите си с отворена уста.

 

Измисляйте си думи сами

На пазара се предлагат страхотни настолни игри за правене на кръстословици например. Изберете такава игра с латински букви. В процеса на играта имате шанса да създавате думи на английски език по ваш избор, като разполагате с цели 20 букви. По този начин не само ще можете да затвърдите някои от  научените думи, но и да упражните вашия правопис. В началото можете да ползвате и речник, но бързо ще свикнете и без него, особено ако играете доста често.

 

Вечер на игрите

Ето ви още една причина да се съберете с приятели или близки и да се позабавлявате заедно. Единственото, което ви трябва, е да имате маркер и няколко големи листа хартия или пък бяла дъска. Играта се казва Pictionary и няма коректен превод на български език. Един от играчите трябва да обясни дума, като я нарисува, а останалите участници трябва да познаят каква е думата. Звучи лесно, но опитайте да отгатвате думите на английски език. Така ще ви бъде както приятно така и полезно – и ще се смеете, и ще учите.

Тези хитрини са лесен и доста приятен начин за усвояване на част от знанията, които ще натрупвате по време на курсовете по английски език за възрастни. Със сигурност ще вдъхновите вашите близки да тръгнат по вашите стъпки. Започнете още днес и то без да се замисляте. Наслаждавайте се и учете с нас.

 

Ако и вие искате да изучавате английски език или други чужди езици… То тогава се запишете на нашите курсове по английски, немски, френски, турски, испански, италиански, гръцки или руски език. Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893  910700.