Бизнес френски език – защо първото впечатление е най-важно?

бизнес френски език

Звучи ли ви доста познато? Трябва да напишете бизнес мейл на ваш партньор или ви очаква конферентен разговор с партньори, които правят разговори на бизнес френски език.  И вие не се притеснявате, защото говорите френски език достатъчно добре. Но въпреки това ви се иска да блеснете в очите на вашите партньори и да се представите на високо ниво? А и тези неща не остават незабелязани от мениджърите в компанията, към която работите. В случая обаче не ви достига много малко, липсват ви специализирани термини…

И решението е само едно – да започнете да изучавате бизнес френски език в курсове по френски език. Да, френският език ни заобикаля навсякъде постоянно… Но с излизането на пазарите извън границите на България, все по-често се налагат и контакти по различни работни въпроси с чуждестранни колеги.

 

Бизнес френски език с колегите

Ако курсовете, в които има непознати хора, ви карат да се чувствате доста некомфортно… Но искате да сложите край на кършенето на пръсти, преди да пратите писмо… Или на въртенето на глезени при лични разговори, защо точно вие сами не съберете група? Вероятно е и колегите ви, които имат да кажем ниво А1 по френски език също да се съгласят да преговорят и усъвършенстват техните езикови умения и познания.

Повечето компании са открити към идеята за подобряване на квалификациите на техните служители и финансират подобни начинания. Това пък ви дава възможност да подобрите вашия език и да повдигнете самочувствието си, без това да тежи на вашия семеен бюджет.

 

Какви са плюсовете?

Те са следните:

  • Ученето в група е много по-мотивиращо. Напредъкът на другите ви кара да давате повече от себе си, да не изоставате и да искате да се съревновавате с тях;
  • Фирмените групи по френски език са с по-голяма бизнес насоченост;
  • Ще обогатите запаса си от думи, които ще впечатлят чуждоезичните ви партньори и контрагенти;
  • По-доброто владеене на бизнес френски език ще направи мнението ви по време на делови срещи много по – значимо, тъй като ще може да се обосновавате доста по-добре;
  • Часовете с колегите ще изградят по-силни връзки между вас самите;
  • Излизането след часовете на по чаша вино е нещо много приятно и е нещо като мини тиймбилдинг.

Свободното владеене на езика носи неоспорими шансове. Може би ще се мотивирате по-бързо, ако знаете, че това може да ви изпрати на обучение в чужда държава… Или да бъде причина да представяте фирмата, в която работите на различни международни конференции. Дори това да не се налага, то със сигурност може да се отрази доста добре на заплатата ви. Все пак колкото по-образован сте, толкова по ценен кадър ставате за екипа си и съответно възнаграждението ви става доста по-добро.

Не се тревожете ако с колегите ви сте на много различни нива по бизнес френски език. Всеки курс започва със среща с методолог, който проверява нивото ви по граматиката, слушането ви и разбирането ви. След най-обикновен разговор на френски език с него или с нея, те ще ви предложат най-добрия вариант за разпределение по групи.

 

Курс, който ще бъде съобразен изцяло с вашите предпочитания

Възможностите за фирмени обучения се провеждат спрямо свободното време на служителите в компанията. Можете сами да избирате дали всички заедно да посещавате в определен ден и определен час Езиков център „Фамете“… Или вашият учител да ви посещава във вашия офис или друго удобно за вас място. Удобно, практично – остава само да кажете голямо „Да“!