АНГЛИЙСКИ ЕЗИК – НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ ПРОФЕСИИ, КОИТО ГО ИЗИСКВАТ – ЧАСТ 2

12

Организатор на събития (Event organizer)

Тези хора най-често организират големи концерти или събития в областта на изкуството или образованието, като тук са включени конгреси, семинари, изложби, концерти и много други неща. Във всички случаи те имат постоянна комуникация с хора извън България, в повечето случаи хора, които правят разговори на английски език и партньори, така че английският език е една важна част от качествата, които са търсени за подобна работна позиция.

Криейтив в рекламата (Advertising Creative)

Криейтивите като ги наричат пишат сценарии за реклами, дават идеи за нови продукти или услуги или намират иновативни начини за представяне на даден продукт или услуга. Хората, които са по-иновативни и имат отлични идеи са подходящи за подобна работна позиция, но в повечето случаи се те работят с колеги от целият свят или пък клиентите са международни фирми, което изисква много добри знания по английски език. Това се отнася и за другите професии, които са свързани с рекламата.

Уеб разработчици (Web Developer)

Тези хора основно правят уеб сайтове, приложения и лендинг страници. На български език почти няма каквато и да е информация за тази професия, още повече пък актуална, така че за да бъдете в  час с най-новите тенденции или пък за да разговаряте с други колеги от различни страни, английският език ви трябва бъде задължителен. Има и още една специфичност, поради която ще са ви нужни добри знания по английски език, а именно програмите, на които ще правите всичко изброено по горе. Повечето програми не са преведени от английски и за да ги използвате ще ви е необходим английски или друг широко известен език.

Компютърни технологии (IT)

Специалистите по компютърни технологии най-често пишат код за софтуеъри или създават хардуеъри. При тях също английският е абсолютно задължителен, тъй като в ежедневните си работи те работят на програми и разговарят помежду си само на английски език.

Има още много други професии като работа във фирмите за самолетни превози или летищата, докторите и медицинските сестри, сомелиерите, големите хотелски вериги и много други такива.

Ако все още се чудите кои са едни от най-добрите работи и какво можете да направите с вашата диплома по английски език, вижте долупосоченият списък:

Писане и редакция

Можете да започнете работа като автор на статии, журналист, фрийлансър и др. Вашите потенциални работодатели могат да бъдат различни вестници, списания, онлайн медии, рекламни агенции, телевизии, големи бизнес фирми, колежи и университети и много други.

Образование

Потенциалните ви работодатели могат да бъдат например частни или държавни училища, колежи и университети, библиотеки или различни центрове за обучение.

Обществен сектор

Можете да си намерите работа и като редактор, рекламист, мениджър продажби, в музикалната и развлекателната индустрия и други такива.

Вашите бъдещи работодатели могат да бъдат различни списания, издателства, книжни борси, фирми в областта на организацията на събития и други.

Реклама

Можете да си намерите работа като маркетьор, криейтив, дизайнер, организатор и други подобни.

Вашите работодатели могат да са рекламни агенции или бутикови агенции.

Връзки с обществеността 

Можете да започнете работа като маркетьор, създател на съдържание, редактор, организатор и други.

Бъдещите ви работодатели могат да бъдат рекламни агенции или бутикови агенции, ПР агенции, дсружения, колежи или университети, неправителствени организации и други.

Право

Потенциалните ви работодатели могат да бъдат адвокатски бюра, кантори на частни съдебни изпълнители, адвокатски департаменти в големите фирми, правителствени и неправителствени организации, агенции и други.

Бизнес сектор

Можете да започнете работа в маркетинговите отдели на фирмите, в отдел продажби, в управлението, в отдел човешки ресурси и други.

Вашите работодатели могат да са всички представители на средния и едрия бизнес, включая банки, застрахователни фирми, агенции за продажба на имоти и много други.

Ако и вие искате да научите перфектно английски език или други чужди езици моя да се запишете на нашите курсове по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, гръцки и руски език или да звъннете на езиков център Фаме на телефони 0899 884630 или на 0893 910700.