10-те най-красиво звучащи езици в света

3

За някои може да звучи несериозно класацията на CNN за най-секси звучащо езици в целият свят, но истината е, че сърцето трудно ще забие лудо, ако просто затворим очи и се оставим на звуците, които се носят от тези които говорят фламандски или мандарин. Можете да го изпробвате, ако не ми вярвате! В същото време има и езици, от които дори и дума да не разбираме, но те ни карат да се отнесем в страната на романтиката и страхотните желания. Не става ясно дали става въпрос на звучене или на вече създадени нагласи, но сред 7000 диалекта, които има в целият свят, тези, които са били анкетирани отличават 10 от тях като невероятно звучащи. И за да бъдем по-конкретни: те са привлекателни колкото визията на страхотните крака или стегнато мъжко тяло. Ето и класацията на CNN, а вие винаги може да имате свое собствено виждане и да мислите по по-различен начин;) Ние също ще останем с едно на ум…

На 10-то място е тринидадският език

Езикът, който се в Тринидад е на 10 място във тази класация. Вече виждаме изненадани погледи, най-малкото защото едва ли някой въобще е чувал как точно звучи този език. Но нека поясним, че Тринидад се намира в Карибско море, и е в непосредствена близост до Венецуела. Самият език е изключителна странна смесица от френски, испански, креолски диалект, хинди, като има и влияние от английският език.

На 9-то място е португалският език, който се говори в Бразилия

Най-вероятно по-цветущото звучене на бразилския португалски се дължи до известна степен на влиянието на френския език. Дори и едно недотам за  едно тренирано ухо, може да усети различията между оригиналния португалски и португалския, който се говори в Бразилия. Тука ви говорим за истинска експлозия от звуци, които по съвсем естествен начин ви подканват към много танци, самба и една огромна усмивка. А когато всичко ви изглежда много усмихнато и спонтанно, съвсем естествено се прехвърляте и на вълна забавления с еротичен привкус.

На 8-мо място е американският английски език, който се говори в южната част на САЩ

Странно звучащите думи дори и за тези който правят разговори на английски език, както ритъма и интонацията, ползвана от страна на американците, галят приятно ухото и те отнасят в едни по-романтични измерения. Спомнете си например  за Бритни Спиърс, която е родена в щата Мисисипи. За да се уверите или да не повярвате в това това, което твърди класацията на CNN, то тогава си пуснете някоя песен на Бритни Спиърс без превод, за да чуете красотата на този език.

На 7-мо място е английският език

Нямаше как да минем класацията на най-секси звучащите езици без английският език, нали? Все пак това е най-ползваният език в света и е езикът на който са създадени едни от най-хубавите песни и филми. Странното е само, че се нарежда едва на 7-мо място в класацията! По отношение на авторитетното му и благородно звучене никой не може да отрече неговото първо място, но явно има какво още да се желае по отношение на секси звученето му…

На 6-то място е ирландският език

Ето и една изненада за нас! Странно, но факт е че ирландският акцент е едно стъпало по-напред от английския в тази класация. Който е имал нещо общо с ирландският, не може да отрече приятният акцент на ирландците, който по особен начин завладява нашият слух.

На 5-то място е нигерийският английски език

Нека най-напред да уточним, че Нигерия е една от страните с най-много население в света. Съответно езиците и диалектите там са общо 530, но все пак именно там официален език е английският. Очевидно нигерийските езици и акценти оказват особено влияние върху произношението на английският от страна на местните жители, като основни особености са „маслените“ и по-чувствени нюанси. Тези които са направили изследването дават за пример актрисата Omotola Jalade Ekeinde.

На 4-то място е чешкият език

Ето че класацията за най-секси звучащите езици в света няма как да бъде отчетена по достойнство без поне един представител на славянските езици. За съжаление, не става въпрос за българския език, а за чешкият език, който е един от западнославянските езици, който се откроява със своите дълги и кратки гласни, както и фиксираното ударение върху първата сричка от думата. Тези, които са анкетирани определят като основен чар на този език, неговото мистериозно и леко сладко звучене.

На 3-то място е испанският език

Няма нищо изненадващо в това, че испанският език се позрежда на трето място. Достатъчно е да извикаме в нашето съзнание испаноговорящите секс символи като Пенелопе Круз, Антонио Бандерас, Раул Пеня, Диего Домингес, за да се съгласим почти всички с третото място в класацията за испанския език.

Френският език е на второ място

Когато говорим за красота, музика, любов и още нещо, няма какда не си спомним вечните песни на Едит Пиаф, Милен Фармер, Шарл Азнавур, Силви Вартан. А какво остава да кажем са секс символите от френското кино – Брижит Бардо, Катрин Деньов, Изабел Аджани, Жюлиет Бинош, Софи Марсо, Марион Котияр, Ален Делон, Жан Рено и много други като тях. Точно затова едва ли ви звучи изненадващо, че на второ място в тази класация се нарежда френският език.

Първото място заслужено е за италианския език

Явно в латинските езици има някаква магия, която говори за някаква чувственост, сексапил и най-вече романтика. И първото място в класацията заслужено е за  зашеметяващо мелодичният и чувствено звучащ италиански език. Ако все още сте изненадани защо е така, то тогава се спомнете за вечните имена в световната поезия, опера, съвременна музика и кино и вашите въпросителни постепенно ще изчезнат. Точно така, говорим за незабравимите Данте, Бокачо, Петрарка, Вивалди, Лучано Павароти, Ерос Рамацоти, Андриано Челентано, Моника Белучи, София Лорен, Орнела Мути и още безброй страхотни имена на певци и актьори и актриси, които говорят не който и да е език, а невероятния италиански език.

Ако и вие искате да научите някой от най-секси говорените езици на света то тогава се запишете на нашите курсове по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, гръцки или руски език. А телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700.