ТОП 10 от най-красивите чужди езици в света

най-красивите чужди езици

За някои може да звучи несериозно класацията на CNN за най-красивите чужди езици в целия свят… Но истината е, че сърцето трудно ще забие лудо, ако просто затворим очи и се оставим на звуците, които се носят от говорещите фламандски или мандарин. Можете да го изпробвате, ако не ни вярвате!

В същото време има и езици, от които дори и дума не разбираме… Но те ни карат да се отнесем в страната на романтиката и страхотните желания. Не е ясно дали става въпрос за звучене или за вече създадени нагласи… Но сред 7000 диалекта, които има в целия свят, тези, които са били анкетирани, отличават 10 от тях като невероятно звучащи. И за да бъдем по-конкретни… Те са привлекателни, колкото визията на страхотните крака или стегнато мъжко тяло. Ето и класацията на CNN. Винаги може да имате свое собствено виждане и да мислите по по-различен начин 😉 Ние също ще останем с едно на ум…

 

На 10-то място за най-красивите чужди езици е тринидадският език

Езикът, който се говори в Тринидад, е на 10-то място в тази класация. Вече виждаме изненадани погледи, най-малкото защото едва ли някой въобще е чувал как точно звучи този език. Но нека поясним, че Тринидад се намира в Карибско море и е в непосредствена близост до Венецуела. Самият език е изключително странна смесица от френски, испански, креолски диалект и хинди… Като има и влияние от английски език.

 

На 9-то място е португалският език, който се говори в Бразилия

Най-вероятно по-цветущото звучене на бразилския португалски се дължи до известна степен на влиянието на френския език. Дори едно не съвсем тренирано ухо може да усети различията между оригиналния португалски и португалския, който се говори в Бразилия. Тук ви говорим за истинска експлозия от звуци, които по съвсем естествен начин ви подканват към много танци, самба и огромна усмивка. А когато всичко ви изглежда много усмихнато и спонтанно, съвсем естествено се прехвърляте и на вълна забавления с еротичен привкус.

 

На 8-мо място е американският английски език, който се говори в южната част на САЩ

Странно звучащите думи, дори и за тези, които правят разговори на английски език… Както и ритъмът и интонацията, ползвани от страна на американците, галят приятно ухото и те отнасят в едни по-романтични измерения. Спомнете си например за Бритни Спиърс, която е родена в щата Мисисипи. За да се уверите или да повярвате в това, което твърди класацията на CNN… То тогава си пуснете някоя песен на Бритни Спиърс без превод, за да чуете красотата на този език.

 

На 7-мо място за най-красивите чужди езици е английският език

Нямаше как да минем класацията на най-секси звучащите езици без английския език, нали? Все пак това е най-ползваният език в света. И е езикът, на който са създадени едни от най-хубавите песни и филми. Странното е само, че се нарежда едва на 7-мо място в класацията! По отношение на авторитетното му и благородно звучене никой не може да отрече неговото първо място… Но явно има какво още да се желае по отношение на секси звученето му…

 

На 6-то място е ирландският език

Ето и една изненада за нас! Странно, но факт е, че ирландският акцент е едно стъпало по-напред от английския в тази класация. Който е имал нещо общо с ирландския… Не може да отрече приятния акцент на ирландците, който по особен начин завладява слуха.

 

На 5-то място е нигерийският английски език

Нека най-напред да уточним, че Нигерия е една от страните с най-много население в света. Съответно езиците и диалектите там са общо 530. Но все пак именно там официален език е английският. Очевидно нигерийските езици и акценти оказват особено влияние върху произношението на английския от страна на местните жители. Като основни особености са „маслените“ и по-чувствени нюанси. Тези, които са направили изследването, дават за пример актрисата Omotola Jalade Ekeinde.

 

На 4-то място за най-красивите чужди езици е чешкият език

Ето, че класацията за най-секси звучащите езици в света няма как да бъде отчетена по-достойнство без поне един представител на славянските езици. За съжаление, не става въпрос за българския език… А за чешкия език, който е един от западнославянските езици и се откроява със своите дълги и кратки гласни. Също така и с фиксираното ударение върху първата сричка от думата. Тези, които са анкетирани, определят като основен чар на този език неговото мистериозно и леко сладко звучене.

 

На 3-то място е испанският език

Няма нищо изненадващо в това, че испанският език се подрежда на трето място. Достатъчно е да извикаме в нашето съзнание испаноговорящите секс символи като Пенелопе Круз, Антонио Бандерас, Раул Пеня, Диего Домингес… И ще се съгласим почти всички с третото място в класацията за испанския език.

 

Френският език е на второ място

Когато говорим за красота, музика, любов и още нещо… Няма как да не си спомним вечните песни на Едит Пиаф, Милен Фармер, Шарл Азнавур, Силви Вартан. А какво остава да кажем за секс символите от френското кино – Брижит Бардо, Катрин Деньов, Изабел Аджани, Жюлиет Бинош, Софи Марсо, Марион Котияр, Ален Делон, Жан Рено и много други като тях. Точно затова едва ли ви звучи изненадващо, че на второ място в тази класация се нарежда френският език.

 

Първото място заслужено е за италианския език

Явно в латинските езици има някаква магия, която говори за някаква чувственост, сексапил и най-вече романтика. И първото място в класацията заслужено е за зашеметяващо мелодичния и чувствено звучащ италиански език. Ако все още сте изненадани защо е така… То тогава си спомнете за вечните имена в световната поезия, опера, съвременна музика и кино… И вашите въпросителни постепенно ще изчезнат. Точно така, говорим за незабравимите Данте, Бокачо, Петрарка, Вивалди, Лучано Павароти, Ерос Рамацоти, Андриано Челентано, Моника Белучи, София Лорен, Орнела Мути и още безброй страхотни имена на певци и актьори и актриси… Които говорят не който и да е език, а невероятния италиански език.

Ако и вие искате да научите някой от най-секси говорените езици на света… То тогава се запишете на нашите курсове по английски, немски, френски, турски, италиански, испански, гръцки или руски език. А телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700.