Опознайте красивите кътчета на Италия

2

Има ли някой от вас, който въобще не е бил в Рим, Милано или пък във Венеция? Вече почти всеки си е направил по няколко снимки пред Колизеума и кулата в Пиза. Но Италия е много повече от тези познати туристически места и тя има прекрасни места, които можете да видите.

Истинската красота на тази прекрасна страна се крие в китните малки градчета, които често се пропускат от страна на туристите. Там обаче има един малък проблем – местните хора въобще не правят разговори на английски език, а дори и да разбират по малко, пак не можете напълно да се докоснете до истинската атмосфера там, която прави тези дестинации толкова специфични и прекрасни. Ако сте решили да изучавате италиански език или вече имате дори и малки познания по езика, то обезателно отбележете в програмата си няколко места, които ще оцените когато успеете да поговорите с хората, които живеят в Италия.

Гръдът Монте Изола , Ломбардия

 

Това е много малко градче, което се намира в средата на едно от най-красивите местни езера – Изео. Езерното островче е дом за по-малко от 2000 души и се намира само на 20 минути от Милано. Решите ли да го видите ще можете да се насладите на хубавата италианска кухня в прекрасни традиционни ресторантчета, които се намират в близост до водата, а и ще можете да посетите магнетичният храм, който е кръстен на Дева Мария. В него са изографисани чудесата на Мадоната, сред които е и предпазването на местните жители от избухването на холерата през 1816 г. И до наши дни, всяка втора неделя от месец юли се организира пиршество в нейна чест.

Градът Сан Джиминяно, провинция Сиена

 

Това е доста малко градче с малко над 7 хиляди души население, което пази тесните си улички и историческите крепости, изпълнени с невероятни легенди, за които ще чуете в най-подробен и интересен вариант от тамошните италианци и то на италиански език. Тук са се спирали набожните хора по воя път за Рим. След като се върнете, спокойно можете да се похвалите, че сте били в „Града на красивите кули“, а какво ще разкажете на вашите близки и познати за тях, зависи от нивото на вашият италиански език. Каква по-добра мотивация имате от това!

Градчето Кастелмецано, провинция Потенца

 

Ето какво може да се види на 300 км от Рим. Малко прекрасно планинско градче, дом за по-малко от 1000 души, което през 2007 година е обявено от списание Budget Travel като „най-красивото място, за което не знаете“.

Може би ви се струва твърде малко за да го разгледате, но из уличките му се намират две църкви и три параклиса, a начините за разтуха са много повече отколкото можете да си представите. Сега е моментът да се научите да яздите, а в прохладните вечери можете да се насладите на древната историята на мястото на по чаша хубаво планинско вино.

Гладчето Фрамура, регион Лигурия

 

Това е пъстро и цветно градче в северозападна Италия, което е галено от вълните на Лигурско море. Представете си само как изглежда при залез слънце! Из виещите му се улички живеят около 700 души италианци, на които не само къщите, но и душите са им изключително пъстри. Вдъхновете се от тях, помолете ги да ви научат как се приготвя традиционната италианска паста, а ако сте ценители на морската кухня, можете да научите идеи за нови рецепти, с които да впечатлите и най-големите разбирачи на храна.

Това са само част от магнетичните места на Италия, които остават малко встрани от туристическата карта. Не ги подминавайте следващият път, когато решите да посетите тази прекрасна държава. За да им се насладите напълно, започнете да изучавате италиански език, по този начин ще предразположите домакините си, а и със сигурност ще се разбере, защото едва ли ще има някой с толкова добър английски, че да ви покаже и разкаже за интересните места както бихте искали да посетите.

Езиков център „Фаме“ предлага индивидуални уроци по италиански език и курсове по италиански език, с които съвсем скоро ще можете да предприемете и първото си нетрадиционно пътуване. А ние в предварително ви пожелаваме: Buon viaggio!