Курсове по английски за деца?

курсове по английски за деца

Курсове по английски език за деца – звучи, като че ли планирате частни уроци или посещение в специализирани училища, но в действителност може да бъде просто една игра. Английският език е навсякъде, дори във все още „прохождащия“ откъм термини детски речников запас. Нека само да си припомним, че едни от първите думи, които научава днес всеки един малчуган са на английски език. Като “ок“, „плейстейшън“,  „стикери“, „компютър“… Много е вероятно, ако попитате вашето дете какво точно означава стикер, да не може да ви отговори. Ако въпросът обаче е „Какво ще правиш със стикерите?“, най-вероятно ще ви отговори „Ще си ги лепя в книжката“.

Тук се крие и разковничето за начина, по който трябва да се подходи към изучаването на английски за деца. За децата просто е важно да свържат една дума с дадена ситуация, а не само да я възприемат като отделна единица, тоест да дадат ясен и правилен превод на една дума. Този техен начин на научаване е заложен в основата на множество успешни начини за изучаване на чужди езици.

 

Как английския език за деца да се превърне в нещо интересно и забавно?

Намерете книжки на английски език за деца и постоянно им ги четете. Задължително изберете такива, които съдържат в себе си много разнообразни и цветни картинки. Когато към изучаването на английски думи се задейства и тяхната визуалната памет, със сигурност шансът за успех е доста по-голям. Можете да си позволите дори да им говорите на български, като включите конкретна дума например котка, куче, цвете. Но тази дума да бъде на английски, посочвайки конкретните думички на дадената картинка. Не е нужно да казваме, че подобно „упражнение“ изисква да сте уверени във вашето произношение на английски език.

 

Курс по английски за деца и ролята му в приложенията в мобилните телефони

Във времето на смарт телефоните и таблетите… Почти всяко дете научава много по-бързо от майка си и баща си как да борави с тачскрийна, командите и въобще всичко свързано с електрониката по телефона. Ето, че подобни неща могат да имат и своята полезна и занимателна страна. Някои от доказано ефикасните мобилни приложения за изучаване на английски за децата са: Booksy, Carton – free English, English for Kids, Speak English – Kids Games и други подобни.

 

Гледайте филмчета в You Tube

Един забавен и с доказано положително ефект начин за поставяне на основите на английския език за деца е гледането на детски филмчета. Много любим анимационен филм за малки и големи в много европейски страни е Peppa Pig, който за съжаление не е познат в нашата страна.  Това е прекрасно филмче за обогатяване на речника на малки и големи. Този филм съдържа доброто и бавно произнасяне на всяка една дума, забавните истории на малкото прасенце… Нейното семейство, приятели и познати, които са чудесен начин да създадете интерес на децата към английския език. Серии на филмчето може да откриете навсякъде в интернет – просто напишете името на филма.

 

Само гледане на филми! За да подобрим английския за деца, когато те самите са вече по-големи

Гледането на филм на английски език на първо четене звучи доста обезкуражително дори за хора, които от години го изучават. Но едно от най-добрите упражнения за бързо научаване на езика си остава гледането на филм на английски и то със субтитри. Поне в началото, като трябва да се цели четене на субтитрите само в краен случай. Следващата стъпка в това е филмът да бъде със субтитри на английски език. Което пък от своя страна ще помогне не само за разбирането, но и научаването на правилното изписване на думите и фразите.

 

Нека да не забравяме и за песничките

Песничките за деца на английски език са прекрасен начин да се запаметят цели изрази. Тук помагат ритъмът, мелодията и постоянното повтаряне. Ето, че и в този случай може да ни дойде на помощ You Tube, където можете да намерите безброй песнички стига да искате. Тези лесни песнички за най-малките могат да се превърнат не само в любимо занимание… Но и в отлично средство за полагане на основите на английския език за деца.

 

И накрая: нека да си поиграем с нашите деца

Любима игра на децата от цял свят е криеницата, но този път в домашен вариант. Скрийте някакъв предмет някъде из вашия дом. След това, започнете да насочвате детето с няколко лесни команди на английски език. Като “turn left” (завий наляво), turn right” (обърни се надясно), straight on, go back, open the door, pass the sofa и т.н. Всеки знае, че без посоките сме за никъде в разговорите с другите, така че смело напред.

 

Ако и вие искате да запишете вашето дете на курсове по английски за деца, можете да се свържете с Езиков център „Фамете“ на 0899 884630 или на 0893 910700