Какви качества трябва да има добрият учител по английски език?

19

От дистанцията на времето вече можете да оцените учителите, които в училище са могли да ви научат на нещо и са приложили правилния подход към вас. В по-късна възраст вече знаете, че отношението към ученето до голяма степен зависи и от подхода и уменията на преподавателят да направи така, че материала да стане интересен и да събуди във вас желание, да ви провокира и да ви стимулира да вникнете повече в него.

Нещата не са много по-различни, когато решите да изучавате чужд  език. Много е важно на какъв преподавател по английски език ще попаднете, за да може заедно да постигате набелязаните си цели. Ето какви качества трябва да има един добър учител по английски език:

Един преподавател по английски е прекрасен за един, но не добър за друг. Дори и при изучаването на английски, немски, френски, турски, италиански или испански език е важен човешкият фактор. Затова провеждането на предварителен пробен час е полезен от гледна точка на това да се ориентирате дали урокът и подходът на учителят отговарят на очакванията ви. Така става ясно и дали ти и учителят по английски сте на „една и съща вълна“.

Добрият учител по английски, немски, френски, турски, италиански ии испански език може правилно да определи нивото на езиковите ви умения. Това е първата важна стъпка, за да може в по-нататъшното ви изучаване да премине гладко и без никакви напрежения и разочарования. Учителят подготвя необходимите тестове и упражнения, благодарение на които става ясно какви пропуски имате при четене, слушане и разговаряне. След като е определено нивото е важно преподавателят по английски да изготви и структурира материала по начин, съобразен изцяло с вас и вашите нужди. Натрупването на новите познания трябва да бъде постепенно и с надграждане.

Трябва да се вземе под внимание и учебната система или учебните системи, защото всяка една от тях има различни акценти и начин на преподаване на материала. Преподавателят по английски език знае предимствата на всяка една система и можете да му се доверите коя е избрал като най-подходяща за вас. Хубаво е заедно да дискутирате какви са вашите цели – като например да наваксате с граматиката или да подобрите разговорните си умения.

Добрият преподавател по английски е взискателен. Той следи за това дали имате правилно произношение, дали сте написал упражненията си добре и т.н. Това внимание не трябва да го приемате като излишна строгост, защото именно сериозното отношение към изучаването на езика е пътят към неговото бързо усвояване.

Когато се сблъскате с нов материал за пръв път, е нормално да имате повече въпроси, дори да задавате някои от тях повече от един път. Не забравяйте, че и вашият преподавател по английски език също е бил ученик преди и познава пътя, по който извървявате сега. Едно от най-добрите качества, които учителят може да има е търпение, защото както знаем „повторението е майка на знанието“.

Примерите са друга важна част от вашето обучение. Всеки ученик мечтае за такъв преподавател, който представя материала с изрази и диалози, свързани с истинският живот.

Ако търсите всички тези качества в своя преподавател и искате да започнете да изучавате английски език, то тогава езиков център „Фаме“ е правилното място за вас. Обадете се още сега на телефони 0899 884630 или на 0893 910700.