Какви качества трябва да има добрият учител по английски език?

добрият учител по английски език

От дистанцията на времето вече можете да оцените учителите, които в училище са могли да ви научат на нещо и са приложили правилния подход към вас. В по-късна възраст вече знаете, че отношението към ученето до голяма степен зависи и от подхода и уменията на преподавателят. Добрият учител по английски език трябва да умее да направи така, че материалът да стане интересен… Да събуди у вас желание… Да ви провокира и да ви стимулира да вникнете повече в него…

Но това не е всичко. Нещата не са много по-трудни, когато решите да изучавате чужд език. Много е важно да попаднете на Добрият учител по английски език с главно „Д“. Така заедно ще постигате набелязаните си цели. Ето какви качества трябва да има един добър учител по английски език:

 

Добрият учител по английски език е добър за някои, но неподходящ за други

Дори и при изучаването на английски е важен човешкият фактор. Затова провеждането на предварителен пробен час е много полезен. Така ще се ориентирате дали урокът и подходът на учителя отговарят на очакванията ви. Така става ясно и дали вие и учителят по английски сте на „една и съща вълна“.

 

Добрият учител по английски език може правилно да определи нивото на езиковите ви умения

Това е първата важна стъпка, за да може в по-нататъшното ви изучаване да премине гладко и без никакви напрежения и разочарования. Добрият учител по английски език подготвя необходимите тестове и упражнения. Благодарение на тях става ясно какви пропуски имате при четене, слушане и разговаряне. След като е определено нивото… Е важно преподавателят по английски да изготви и структурира материала по начин, съобразен изцяло с вас и вашите нужди. Натрупването на новите познания трябва да бъде постепенно и с надграждане.

Трябва да се вземе под внимание и учебната система или учебните системи. Всяка една от тях има различни акценти и начин на преподаване на материала. Добрият учител по английски език знае предимствата на всяка една система. Можете да му се доверите коя е избрал като най-подходяща за вас. Хубаво е заедно да дискутирате какви са вашите цели…  Като например да наваксате с граматиката или да подобрите разговорните си умения.

 

Добрият преподавател по английски език е взискателен

Той следи за това дали имате правилно произношение, дали сте написали упражненията си добре и т.н. Това внимание не трябва да бъде приемано като излишна строгост. Именно сериозното отношение към изучаването на езика е пътят към неговото бързо усвояване.

Когато се сблъскате с нов материал за пръв път, е нормално да имате повече въпроси, дори да задавате някои от тях повече от един път. Не забравяйте, че и вашият преподавател по английски език също е бил ученик преди. Той познава пътя, който извървявате сега. Едно от най-добрите качества, които учителят може да има, е търпение. Защото както знаем „повторението е майка на знанието“.

Примерите са друга важна част от вашето обучение. Всеки ученик мечтае за такъв преподавател, който представя материала с изрази и диалози, свързани с истинският живот.

Ако търсите всички тези качества в своя преподавател и искате да започнете да изучавате английски език… То тогава Езиков център „Фамете“ е правилното място за вас. Обадете се още сега на телефони 0899 884630 или на 0893 910700.