Филми за изучаване на френски език

филми за изучаване на френски език

В днешната ни статия ще ви разкажем за няколко от най-добрите филми за изучаване на френски език. Какво имаме предвид? Това, че благодарение на тези филми, ще надградите нивото си по френски.

Когато чуете думата Франция, най-вероятно първата асоциация, която си правите, е Айфеловата кула – няма спор, но коя е другата? Разбира се, че певицата Едит Пиаф! Трябва само да си сложите слушалките, да си пуснете нейна песен, да излезете на терасата, за да се пренесете веднага в страната на любовта. Хората започват да се движат бавно… Погледът ви се спира най-вече на щастливо влюбените хора… И чувате смях в далечината. Няма нищо странно в това! Благозвучността на френския език като че ли успява да ви докосне и на подсъзнателно ниво.

Ако пък сте фенове на френското кино, със сигурност сте попадали на много филми, които сякаш веднага запалват желанието ви да се запишете  на курс по френски език. Кои са филмите, които не ще оставят безразлични киноманиаците? И които задължително трябва да видите, ако искате да започнете да разговаряте на френски език? Някои от тях със сигурност вече сте гледали с български субтитри. Ние ще ви посветваме да ги изгледате още веднъж! Не само защото си заслужават да бъдат гледани отново, но и за да можете да се докоснете осъзнато до красотата на този език:

 

Филмът „Невероятната съдба на Амели Пулен“

Това е един от най-добрите филми за изучаване на френски език. Режисьорът Жан-Пиер Жоне на „Le fabuleux destin d’Amélie Poulain“ много професионално показва на вас зрителите вижданията на едно момиче, което израства напълно изолирано от целия свят, заради притесненията на баща си. В последствие, у Амели Полен се създава едно по-различно отношение към света. У нея сякаш липсва онзи повърхностен поглед, който вижда само сивото… Поглед, който не вижда цветността на ежедневието.

Невероятното актьорско изпълнение на Одре Тоту, която обикаля целия Париж с колелото си и търси любовта, е много вълнуващо. В комбинация с магическата и вълнуваща музика, дело на композитора Ян Тиерсен, приключенията на това момиче в рамките на 2 часа и 2 минути изглеждат кратък миг, който ще искате да се повтори и дори да се потрети. Този филм не остава пропуснат и от Американската филмова академия и получава 5 номинации за „Оскар“.

 

Филмът „Детски игри“

Понякога изборът на име за филм е по-лесно от откритието на правилен и вълнуващ превод на името на филма на други езици. Такъв е случаят с невероятната френско-белгийска романтичен филм Jeux d’enfants. В буквален превод означава детски игри, има го и на английски като Love me if you dare (Обичай ме, ако се осмелиш). Във филма, който е посветен на любовта, дори да не следите българските субтитри, ще бъдете въведени в диалозите… Те са толкова нежни, толкова силни, понякога дори и агресивни, друг път пък те са студени, но винаги красиви и благозвучни.

Марион Котияр и Гийом Кане си партнират не само по време на снимките на филма, а и в живота, което личи в пламъка в очите им. Сюжетът показва живота на двама влюбени, които съдбата ту събира, ту разделя, а за зрителите не остава друго, освен само да се смеят и плачат едновременно. А какъв е финалът ли? Финалът не може никога да бъде забравен, за което заслуга има режисьорът Ян Самюел.

 

Филмът „Недосегаемите“

Само ако пробвате да прочетете оригиналното заглавие с типичен френски акцент (Intouchables), ще бъдете влюбени и във филма, и в езика. И няма да имате търпение да започнете да изучавате френски език. Действието се развива в Париж. Филмът разглежда една история на парализирания аристократ и интелектуалец Филип, който си търси да наеме свой личен помощник. Сред множеството хора за позицията, милионерът избира грубия и невъзпитан цветнокож Дрис. Той кандидатства просто ей така, за да може да се възползва от социални придобивки като социално слаб. Уговорката между тях двамата е Дрис да помага на Филип само за един  месец, а след което ако иска може да си отиде.

Режисьорските решения на Оливие Накаш и Ерик Толедано ни показват класовите различия по различен начин. Те пренасят актьорите през невероятни обрати и на моменти на зрителите им се иска да се смеят и плачат едновременно.

 

В заключение:

Из архивите на френските филми за изучаване на френски език присъстват неповторими и невероятно интригуващи сюжети. Те могат да ви вдъхновят от първия кадър, а страхотният френски език ще ви накара да забравите за напрежението от вашето ежедневие. И без да сте гледали тези три френски филма, ние от Езиков център „Фамете“ ще ви научим да имате правилно произношение и перфектна граматика. Както и да имате класическо френско чувство за хумор! Това са трите неща, с които ще можете да се разходите из френските улици и да бъдете уверени в себе си.

 

Ако искате да се запишете на курсове по френски език или индивидуални уроци, свържете се с нас още сега Телефоните за връзка с нас са: 0899 884630 и 0893 910700.