Изучаване на английски език – 9 начина да го научим по-лесно

Professional SEO services

Искате ли да говорите английски език така, че речта ви да тече свободно и това да става веднага? Истината е, че курсовете по английски език са най-важната стъпка към по-ефективно изучаване на езика, като всяка допълнителна работа извън класната стая също е от полза за знаенето на езика. Как това да стане по-бързо? Ще ви кажа 9 начина, които ще ви помогнат за усъвършенстването на английският език.

Спрете да бъдете просто ученици

Да, точно така! Малката тайна е когато просто се възприемете като човек, който вярва, че говори езика и не гледате на себе си като на ученик. Това е именно обратната психология: ще усетите, че сте по-уверени и ще започнете по-сигурно и спокойно да ползвате новият език. Това е една така да се каже психологическа, но много важна стъпка!

Приемете, че английският език е малко странен

Това е един нестандартен съвет, нали? Но е много полезен за възприемането му, тъй като често е трудно да се следи логиката му. Например, защо глаголите „read“ (reed) и „read“ (red) са като, че ли една и съща дума, но се произнасят по различен начин според това дали говорим в сегашно или минало време? Или пък защодумата  “mice” е множественото число на думата “mouse”, а множественото число на “house” е “houses”? Има ли логика в това? В този случай важи една известната фраза, а именно, че: „Всяко правило има своето изключение“. Затова вместо да се блъскате постоянно в търсене на причината за всяко едно нещо, приемете, че английският език не винаги има някакви обяснения и само научете изключенията.

Най-важното – отговорът се крие именно във въпроса

Ако се чувствате не комфортно и най-вече се притеснявате дали отговаряте правилно на някой заден въпрос, слушайте внимателно човека, с който разговаряте! Причината е в това, че въпросителните изречения в английският език са като огледало. Като например на въпросите: „Does he….?“ , “Can she…?“ и “Is it…?” отговаряте по следните начини, но в обратен ред а именно: „Yes, he does.“, „Yes, she can.“ и „Yes, it is.“. Именно поради това, когато следващият път, когато ви зададат въпрос, заслушайте се внимателно, сигурно човекът отсреща вече е използвал повечето от думите, които са ви необходими, за да дадете правилният отговор. Това са малки тайни, които помагат да използвате правилните думи!

Не наблягайте основно на  граматиката

Най-вероятно това ще се превърне в най-приятният съвет, който ще изпълните с най-голямо желание! Не забравяйте, че дори тези, които говорят английски език допускат грешки. Все пак не бързайте да забравите напълно граматиката, тъй като тя наистина ще ви трябва.  Свободното говорене на английски език се крие в способността да се разговаря и да има баланса между граматика и практика.

Не се страхувайте от това да правите грешки

Най-вероятно това вече го знаете, но е важно да го разберете, за да можете да започнете да говорите по-спокойно. Не позволявайте на страха си, да ви попречи да разговаряте! Естествено е да усещате трудности, защото както трябва да изразите мисълта си, така и трябва да използвате правилно всички граматически правила. Но колкото повече комуникирате, толкова по-лесно ще става всичко!

Заобиколете се с хора, които говорят на английски език

Ако не използвате езика извън курсовете по английски език има голяма вероятност да се престрашите да говорите много по-бавно от това което е необходимо. Опитайте се да си създадете приятелства извън вашата зона, запознайте се с хора, които комуникират на английски език – може би познавате приятелка на приятел, която говори на английски. По този начин ще научите незнайни от вас досега разговорни фрази и ще ти използвате на практика.

Потопете се в английския език

Колкото повече му се отдадете, толкова по-добър ще е прогресът ви. Ще ви посъветвам да смените езика на телефона си, езика на профила ви във фейсбук , за да може да свикнете по-бързо да го възприемате. Още по-хубаво занимание ще бъде да си пуснете филми на английски език. По този начин постоянно ще чувате английска реч, а също така и ще се забавлявате, като се упражнявате! Слушайте песни на английски език, купете си книга или вестник според нивото ви на владеене и се наслаждавайте на своето развитие.

Научете идиоми на английски език

Съществуват редици неща от разговорният английския език, които няма да срещнете в сухата материя от граматиката. Идиомите и фразите се използват именно за това. Те се срещат много често в ежедневния ни живот и като ти научите, това само ще бъде във ваша полза.  

Напишете си на листчета предметите у дома

Случвало ли ви се е да напишете дадена дума по тридесет пъти например и пак да не я запомните? Затова ще ви дам една практична хитринка, която да ви улесни. Облепете със залепващи се листчета думите на английски език по предметите у вас, в колата или на работното ви място с английския им превод. Така следващият път, когато отваряте вратата на кухнята или влизате в спалнята, ще виждате думата постоянно себе си и ще можете много по бързо да я запомните.

Ако искате да изучавате английски език в курсове по английски език и да бъдете обучавани професионално можете да посетете: www.fatibg.com/цени-и-график-курсове

Ако искате да изучавате английски език в уроци по английски език, като бъдете обучавани от страна на професионален преподавател по английски моля посетете: www.fatibg.com/индивидуални-уроци

За всякаква информация свързана с  изучаване на чужди езици в курсове или уроци моля посетете: www.fatibg.com