Езиковите курсове и технологиите на ХХI век

Живеем във времето на Гугъл и Фейсбук. Живее във времето на интернета и компютрите. Това е „Ерата на Технологията“!

Днес технологиите играят основна роля в целият бизнес, забавленията, музиката, киното и почти всеки аспект от нашият живот. В това число и на образованието. Проучвания показват, че 92% от учениците имат достъп до някакъв тип компютър или мобилно устройство – било то в училище, било то на работа или вкъщи. Технологичната еволюция подпомага с пълна сила и изучаването на чужди езици, като особено това важи най-много за онлайн курсовете.

В основата на онлайн курсовете са иновативни технологични и мултимедия инструментите, които са създадени специално за интернет. Ще ви кажем само няколко от ключовите предимства, които технологията осигурява на езиковото онлайн обучение. А ето ги и тях:

 

  1. Дистанционният достъп

 

Най-вдъхновяващият аспект на технологията е нейната способност да достига до аудиенция по целия свят. При изучаването на чужди езици това означава, че това са учители, които могат да бъдат наети местно, за да преподават на ученици по целият свят.  Езиковите онлайн курсове, които се водят водени от учители, за които това е майчин език. Така се осигурява възможно най-доброто научаване на материала.

Онлайн обучението отваря виртуалната врата на познанието за всеки, който иска да изучава нови чужди езици. Ние о езиков център „Фаме“ осигуряваме на курсистите си – и то само с един абонамент – неограничен достъп до всички езикови курсове и нива, до всички учители и мултимедия-ресурси на сайта, смяна на нивото по всяко едно време и т.н. Учители от различни страни преподават на майчиният им език.

Без технологията изучаването на чужд език се ограничаваше до определена държава, специфичен езиков център или училище, или само до една класна стая. Съвременните технологии осигуриха  премахването на всички тези ограничения. Благодарение на тях, сега абсолютно всеки –  навсякъде и по всяко време – може да започне  да изучава чужди езици.

 

  1. Има по-висока ефективност на интерактивното изучаване на чуждият език!

 

Изследванията са категорични: най-добрият начин за изучаване на чужд език е чрез интерактивна среда създадена от технологични инструменти и ресурси. За курсистите, които изучават чужд  език, е от решаващо значение да упражняват езика, който изучават по всевъзможни начини, вместо да го чуват само от преподавателят си. Технологията прави възможно по-ефективно взаимодействие с езика. Осигурява на курсистите по-пълно разбиране на всички езикови инструменти. Осигурява им възможност за лесно следене на прогреса на учебния процес, както от страна на учителя, така и от страна  на ученика.

Някои хора просто се чувстват по-добре, изживяват по малко стрес и притеснени да правят грешки, от които да се учат на един по-късен етап, в този интерактивен, интуитивен модел.

 

  1. Има пълна съвместимост с реалния, съвременен свят!

 

Сигурно ви се е случвало да отворите дадена книга и да осъзнаете колко остарели са нещата в нея. Теми, които вече не са релевантни с картинките и графиките, които пък отдавна вече не са актуални. За да разберете какво имам в предвид – онлайн платформите за изучаване на чужди езици лесно и редовно (ежедневно) подновяват постоянно данните си. По такъв начин гарантират на курсистите си винаги най-актуалната граматика и речников запас, които могат да се намерят.

В същото време възможностите на интерактивното обучение позволяват копиране във виртуална среда на ситуации от реалния живот, върху които ученика по усилено да се упражнява.

 

  1. Създава се неограничен „пазар“ на идеи, знания, мнения; + свобода на избор!

 

Изключително погрешно е разбирането, че индивидуалното онлайн обучение и технологиите водят до отчуждаване. В днешно време учениците са екстремно технологично адаптирани. Създаването на технологично ориентирана обучителна среда за индивидуална или групово подготовка, осигурява на курсистите свободата сами да решат кой е по-добрият вариант за тях, за да се обучават.

Именно благодарение на езиковите онлайн платформи, курсисти  и учители могат да споделят идеи, материали, уроци, да участват в онлайн семинари и да дават честно обратно мнение за знанията им по езика, който учат.

 

Всяка част от ежедневието ни, по един или друг начин, е наситена с технологични инструменти, които са създадени за да обогатяват живота ни и да го направят доста по-лесен.   Образованието също така не е изключение. Технологията е особено благоприятна за изучаването на чужди езици и практикуването им. Онлайн курсове направиха езиците достъпни за всички хоро по света. Технологията създаде мост между преподаватели и ученици за изучаване на езика по качествено нов и различен начин. А това пък от своя страна е един учебен процес, който е по-добър за всички.

 

Ако и вие искате да започнете да изучавате чужди езици, то тогава можете да се запишете на нашите курсове по английски, курсове по немски, курсове по френски, курсове по турски, курсове по испански, курсове по италиански, курсове по гръцки или курсове по руски език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 и 0893 910700. Заповядайте.