Български език за чужденци – защо да се доверим на преподавателите?

български език за чужденци

Ако имате познати, които са чужденци и са решили да останат за постоянно в България, значи имат хиляди поводи да изучават български език за чужденци. За чужденците българският език винаги е бил изключително труден за изучаване. От там изскачат и интересни грешки при изговарянето на определени думи или пък фрази. Да, със сигурност в разговорите сте се опитвали да ги коригирате… И да им обяснявате защо и как се случва промяната в думите в различните ситуации… Но често срещате неразбиране от тяхна страна.

Провеждането на разговори на английски език също само по само себе си не е решение. Не всички в България знаят английски… Приятелите ви няма да могат да се справят сами с административни проблеми например, с които се сблъсква всеки човек в даден момент. За да им помогнете, по-добре им препоръчайте уроци по български език за чужденци. С настоящата статия ще ви кажем конкретно защо трябва да го изучават.

 

Дори българите допускат грешки, когато говорят

Българският език ви е майчин. Но въпреки че го говорите постоянно, със сигурност правите граматически грешки или сте забравили някои важни правила в него. Това може да бъде причина да изпитвате затруднения в дадена ситуация, което обърква чужденеца още по-вече.

 

Поговорката „много баби, хилаво бебе“ важи с пълна сила

Българите сме хора, които много помагат. Случвало ли ви се е щом в компанията се включи човек от друга държава… Всички един през друг да се надпреварват кой да обясни по-добре кога и как е редно да се каже дадена дума или фраза. Най-добре обаче се научават нещата тогава, когато това се прави от страна на професионалист в областта. Именно поради това и всяка образователна група се води от един учител. Въпреки това, помагайте на хората, но само когато това се налага.

 

Примерът е изключително важен

За да се асимилира правилно дадена информация, е нужен конкретен пример. Може би не винаги ще се досетите за такъв и могат да възникват допълнителни въпроси… Или пък ненужно объркване или пълно неразбиране на нещата  и материята.

 

Кога думите са дублети и кога понякога ги бъркаме?

Нощ или ношта, бретон или бритон, отвертка или отверка –  многобройни  са примерите, които предизвикват бурни препетни. Учителите по български език за чужденци са с безгрешни граматика и правопис и имат обяснение за всеки един възникнал въпрос. Затова оставете споровете на една страна и насочете вашия познат или приятел чужденец към професионален преподавател по български език за чужденци.

 

Правилно поставяне на дадена тема

Неангажиращите разговори през следобедната почивка или в кафенето не са достатъчни. За научаване на даден език, трябва правилно да се поставят темите, които да обхващат ситуации от нашето ежедневие. Необходим е правилен избор на книги, с трудност, съобразена със знанията на изучаващият езика… Както и писмено отговаряне на зададен въпрос. Чужденците изучават по същия начин, по който и ние изучаваме чужд език. Затова не трябва да се изпускат основните дидактически похвати.

Курсовете по български език за чужденци, подобно на всички останали курсове, винаги започват с предварителен разговор с методолог за определяне на вашето езиково ниво. Ние ги провеждаме в индивидуална и групова форма. Езиков център „Фамете“ дава възможност за избор на програма, отговаряща на индивидуалните ви нужди и цели. Затова не губете никакво време, а помогнете на вашия познат по-бързо да се почувства като в родната си държава.

Ако искате да помогнете на вашият познат или приятел чужденец да научи български език, то тогава моля звънне на нашите телефони, които са 0899 884630 или 0893 910700.