Учене на английски език с филми

учене на английски език с филми

Всеки има свой любим филм, независимо дали обича да седи в кино салона, или пред телевизора. А откакто интернет стана един от основните фактори в нашия съвременен живот… Няма как да не сте гледали любимия си филм отново и отново. За тези от вас, за които това е просто загуба на време… Ще се опитаме да ви убедим точно в обратното! Защото един от най-ефикасните начини за учене на чужд език е например учене на английски език с филми. Именно чрез любимия си филм или сериал… Или чрез записване на курс по английски език можете бързо и лесно да научите този така използван език.

 

Без дублаж на български език

Сигурно е по-удобно, когато си пуснете дублиран филм, защото не се занимавате да четете субтитрите. Но така се губи от емоцията. Ако всички филми бяха с дублаж… Нямаше да запомните звученето на незабравимата фраза на Арнолд Шварценегер “Аз ще се върна” с неговия така известен глас. Факт е, че дори само слушането е полезно при учене на английски език с филми. По този начин ще подобрите вашите слухови умения.

 

Учете с любимите си филми

Със сигурност имате такива и сте ги гледали хиляди пъти, така че няма как да не помните сюжета и диалозите между актьорите. Изберете подходяща вечер, пригответе си различни лакомства – пуканки, солети или разядки… И гледайте тези филми отново и отново, но този път ги слушайте в оригинал. Ако в началото ви е много трудно, пуснете ги със субтитри на български език. След това ги сменете със субтитри на английски език, а накрая изцяло ги премахнете.

 

Спирайте на пауза важните моменти

Паузите, които правим по време на гледане на филм, са най-досадни. Но когато ги гледате с образователна цел, е доста по-различно. Изберете любимата си сцена, изгледайте я, спрете я на пауза и повторете думите на актьора на английски език. Ако не успеете от първия път, върнете я пак. Слушайте отново и отново и се опитайте пак… И така, докато спрете да допускате грешки. Накрая може да се възнаградите, като изиграете сцената заедно с филма. Това упражнение пак ще повлияе на слуховите ви възможности, но и ще подобри вашето произношение на английски език.

 

Гледане на нов филм – получавате нови знания

Дори в началото да използвате помощта на субтитрите, съвсем скоро ще свикнете да гледате филми и без тях. Важното е да слушате много внимателно, да се опитвате да следите сюжета и разговорите на английски език. Да, ще имате доста непознати думи, но важното е да разбирате смисъла. Това е един страхотен начин за учене на английски език с филми. Думите ще научите с увеличаване на вашето ниво по английски език.  Но дочуете ли някоя интересна фраза, запишете я, научете значението й, и се опитайте да я използвате в някое изречение.

 

Вие не харесвате филми? Има решение за вас!

В интернет ще откриете страшно много клипове на различни теми. Може да изгледате последния епизод от любимото си американско историческо предаване. Важното е да следвате всички стъпки и да се спрете на видеа, които са на английски език. Слушайте много внимателно, повтаряйте, записвайте си новите фрази… И най-важното – забавлявайте се, така най-бързо ще научите езика.

Колкото и да сте мотивирани да повишите нивото си по английски език… Това няма да стане с денонощно седене над учебника и учебните материали и писане на нови думи в тетрадката. Вашият мозък има нужда и от почивка. А каква по-добра от тази, в която сте в приятната компания на любимия ви герой, чийто премеждия следите на английски език.

При всички положения, само с филми изучаването на езика също няма да бъде качествено, затова може да разчитате на нас. В Езиков център „Фамете“ ще направите сигурните първи стъпки в изучаването на английски език. А и със сигурност в почивките ще можем да обсъдим заедно филмите и книгите, които си заслужава да изгледате и прочетете на английски език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700.