Английски език – как филмите ще подобрят вашият английския език?

Всеки има негов любим филм, независимо дали обича да седи в кино салона или пред телевизора и да гледа любимият си филм. А откакто интернет стана един от основните неща в нашият съвременен живот, няма как да не сте гледали любимият си си филм отново и отново. За тези, за които това е просто загуба на време, ще се опитаме да ги убедим в точно в обратното, защото именно чрез любимия си филм или сериал или чрез записване на курс по английски език можете бързо и лесно да научите този така използван език.

Без дублаж на български език

Сигурно е по-удобно, когато си пуснете дублиран филм, защото не се занимавате да четете субтитрите, но така се губи от емоцията. Ако всички филми бяха със дублаж, нямаше да запомните звученето на незабравимата фраза на Арнолд Шварценегер “Аз ще се върна” с неговия така известен  глас. Факт е, че дори само слушането е полезно, защото  по този начин ще подобрите вашите слухови умения.

Учете с любимите си филми

Със сигурност имате такива и сте ги гледали хиляди пъти, така че няма как да не помните сюжета и диалозите между актьорите. Изберете подходяща вечер, пригответе си различни лакомства – пуканки, солети или разядки, и ги гледайте отново и отново, но този път ги слушайте в оригинал. Ако в началото ви е много трудно, пуснете ги със субтитри на български език, след това ги сменете с субтитри на английски език, а накрая изцяло ги премахнете.

Спирайте на пауза важните моменти

Паузите, които правим по време на гледане на филм са най-досадни, но когато ги гледате с образователна цел, е доста по различно. Изберете любимата си сцена, изгледайте я, спрете я на пауза и повторите думите на актьора на английски език. Ако не успеете от първия път, върнете я пак, слушайте отново и отново и се опитайте пак и така, докато спрете да допускате грешки. Накрая може да се възнаградите като изиграете сцената заедно с филма. Това упражнение пак ще повлияе на слуховите ви възможности, но и ще подобри вашето произношение на английски език.

Гледане на нов филм, получавате нови знания

Дори в началото да използвате помощта на субтитрите, съвсем скоро ще свикнете да гледате филми и без тях. Важното е да слушате много внимателно, да се опитвате да следите сюжета и разговорите на английски език. Да, ще имате доста непознати думи, но важното е да разбирате смисъла. Думите ще научите с увеличаване на вашето ниво по английски език.  Но дочуете ли някоя интересна фраза, запишете я научете значението и, и се опитайте да я използвате в някое изречение.

Вие не харесвате филми? Има решение за вас!

В интернет ще откриете страшно много клипове на различни теми. Може да изгледате последния епизод от любимото си американско историческо предаване, важното е да следвате всички стъпки и да се спрете на видеа които са на английски език. Слушайте много внимателно, повтаряйте, записвайте си новите фрази и най-важното – забавлявайте се, така най-бързо ще научите езика.

Колкото и да сте мотивирани да повишите нивото си по английски език, това няма да стане с денонощно седене над учебника и учебните материали и писане на нови думи в тетрадката. Вашият мозък има нужда и от почивка, а каква по-добра от тази, в която сте в приятната компания на любимият ви герой, чийто премеждия следите на английски език.

При всички положения само с филми изучаването на езика също няма да бъде качествено, затова може да разчитате на нас. В езиков център „Фаме“ ще направите сигурните първи стъпки в изучаването на английският език, а и със сигурност в почивките ще можете да обсъдим заедно филмите и книгите например, които си заслужава да изгледате и прочетете на английски език.

Телефоните за връзка с нас са 0899 884630 или 0893 910700.