5 причини да изучавам турски език

Много хора са си мислили да учат един (или няколко) чужди езика. Но често нямаме време или мотивацията да учим чужд език е недостатъчна. С тази статия и следващата след нея ще Ви предоставя общо 10 причини, защо непременно трябва да се учи турски език.

 

  1. Повече самоувереност

Ако си готов да започнеш да изучаваш турски език бързо ще забележиш, как доверието към теб самия нараства главоломно. Успехите при обучението ще осигурят достатъчно мотивация да продължиш напред.  Освен това ще получиш много комплименти от околните, на които не им достига кураж да започнат да изучават турски език. Дори турците ще бъдат впечатлени от твоето умение да говориш на турски език.

И не се тревожи, никой не очаква от теб перфектна граматика и уверено говорене! Ще видиш, колко положителни отзиви ще получиш, когато използваш придобитите нови знания. Това ще ти даде кураж да продължиш и с други проекти, за които преди това може да не си си вярвал достатъчно.

 

  1. Гъвкав ум

Възможно е да прозвучи парадоксално, но ученето на турски език допринася да бъдеш здрав и да си във форма. Чрез ученето на думи и упражняването на турска граматика ще накараш мозъчните ти клетки „да се раздвижат“. Така твоят мозък ще е трениран и ще повишиш не само способността си да запомняш, но и според проучвания и анкети ще се справяш по-добре на тестове и изпити. Освен това едно изследване на университета Коледж в Лондон показва, че хората, които говорят два и повече езика боледуват много по-рядко от старчески заболявания като Алцхаймер от свои връстници. Следователно не само, ако се спортува, човек е здрав. Може да се прави още много за вътрешното и душевно здраве, за което допринасят чуждите езици.

 

  1. По забавни пътувания

Ходенето на уроци турски език – това може коренно да промени твоите пътувания през отпуската. Вместо да отпускаш в големи хотелски вериги в Турция и да се застояваш само в туристическите центрове, можеш да имаш куража да поговориш с местните хора на турски език. В началото може да е малко притеснително, но бързо ще забележиш, колко отворени и любезни са хората към теб, ако заговориш на родния им език. Освен това ще придобиеш нови впечатления, извън туристическите маршрути и може да преживееш и приключения. С добри познания по турски език можеш да превърнеш отпуската си в истинско приключение, за което ще си спомняш дълго.

 

  1. Взимане на по-добри решения

Хората, които са отраснали с два езика, са по-самоуверени имат повече вяра в себе си и премислят често нещата също и на втория език преди да вземат окончателно решение. Един втори език като например изучаването на турски език  било то на частни или индивидуални уроци по турски език или на курсове по турски език, може наистина да допринесе за по-лесното взимане на малки и големи решения в живота, като по този начин човек да стане по-отворен и по-смел.

 

  1. Чуждите езици правят човека привлекателен

Британски агенции за запознанства са открили, че акцентът се определя от много хора като „секси“. Ако искаш да впечатлиш своя партньор от Турция, опитай се веднъж да заговориш онлайн на турски език, без да се срамуваш от своя акцент. На много хора чуждия акцент им въздейства привличащо и се създава впечатление, че си по-специален.