Някои полезни съвети за по бързо изучаване на английски език – част 5

Съвет №8

Научавайте наизуст цели фрази в английският

Свободното разговори на английски език, означават да можете спокойно да изразявате своите мисли, чувства и въобще това, което искате да кажете. Това естествено не става под формата на цели изречения, а не чрез научаване само на дадени думи. В Този случай защо да не изучавате английски език в цели изречения? Ще разберете, че английският език е по-полезен във вашия всекидневен живот, ако изучавате цели изрази, а не само думи и глаголи. Започнете да си мислите за фрази и изрази, които често използвате в българският език, и след това научете как са те на английски. Това е много важно защото английският и българският имат различна подредба в изречение. Даже ще е добре, ако вече изучавате английски в курсове по английски език да искате от учителите да ви казват често използваните фрази и изрази в течение на вашето обучение. Ще разберете също така, че ежедневният език се състои от не малко повтарящи се фрази, изрази и конструкции и това ще ви позволи усвояването на по-голям обем езиков материал, отколкото ако се набляга само лексиката. Тук е важно да се каже, че директната методика, която използва в курсовете си по английски език езиков център Фаме е тясно свързана с научаването на цели фрази и изрази, тъй като те са в основата на системата от въпроси и отговори която методиката използва.
Сега да видим как да научите основни изрази на английски език като самообучение, в допълнение към курса по английски език на който ходите? Хубаво е като начало да си направите списък с такива подбрани фрази, най-добре със съдействието на учител. След това изпечатайте този списък с изрази.
Когато прочитате всеки един израз от списъка за първи път, кажете я на глас поне 3 пъти. Обикновено това са кратки изрази.
Ако имате англоговорящ познат за разговори, помолете го да каже изразите, докато ги записвате на телефона, компютъра или записващото устройство. По този начин ще можете да слушате записа и да си казвате думите и фразите вкъщи.
След това избирайте по една две фрази всеки ден, за да се фокусирате. Ето какво можете да направите всеки ден, за да научите всеки един израз:


Представете си някаква ситуация, в която можете да използвате тази фраза. Представете си другите хора в ситуацията и какво казват. Представете си се и как казвате израза.
Слушайте английски език, следете употребата на израза, докато гледате телевизия, слушате радио, четете различни блогове и т.н.
След това използвайте фразата като я пишете. Напишете публикация във Фейсбук или имейл на познат.
И накрая, започнете да използвате израза в поне 2-3 истински разговора.
Отмятайте в списъка си всеки израз, който смятате че сте научили.
Чрез упражняването на две три фрази всеки ден, за около 10-15 дни ще научите поне 30 фрази. А ако научавате по една фраза всеки ден, за един месец ще знаете тези изрази наистина много добре!

Съвет №9

Не учете прекалено много граматика

Ключът към изучаване на чужд език е намирането на баланса между изучаването и говоренето. Това е препоръка не само за човека който изучава английски, но е и задължително условие в професионални курсове по английски език.

Относно това е важно да се знае, че разговарянето на английски език не е напълно зависимо от перфектното знание на английската граматика. И всъщност за какво ни е да знаем един чужд език ако преди всичко не можем да разговаряме на него.

Разбира се има хора за които английският език е работа и това са филолозите, които няма как да обърнат гръбна граматиката и малко или много се стремят към това да я знаят перфектно. Но в повечето случаи става дума за хора изучаващи английски в курсове по английски език имащи за цел да постигнат едно такова ниво в езика, което да им позволява разговаряне и комуникация на добро ниво.

Съвсем логично е, че дори немалко англичани правят граматически грешки в тяхното ежедневие. Ето и един пример за едно такова нещо.
Много англоговорящи вярват, че е по-подходящо да се каже “Моят приятел и аз”, за разлика от “Моят приятел и мен”, без значение каква точно е ситуацията. Някои дори отиват дотам, че да коригират другите, когато използват правилно “Моят приятел и мен”.

Курсовете по английски език на езиков център Фаме, благодарение на своята директна методика, която се използва в обучението наблягат предимно върху разговорния английски език и това ги прави много подходящи за хората, които искат да научат езика с цел разговаряне.

Ето за това когато посещавате курс по английски език не се притеснявайте ако ви се струва че английската граматика е трудна за научаване и това ви прави обезсърчителен. Понякога е много важно да не взимате толкова на сериозно граматиката, а повече да търсите възможности за говорене на езика чрез писане, четене, слушане и говорене в реалния живот.

Ако искате да научите английски език в индивидуални уроци по английски език или на курсове моля звъннете на телефон 0899 884630 или заправете своето запитване като кликнете тук.