Курс по английски език – Част 1

  1. Кои са най-важните неща


Решението ни къде да се запишем на курс по английски език определено е едно от по-трудните. Заради различни причини. Но може най-напред трябва да започнем с целта, която смеси поставили. Целта ни може да бъде както правилното овладяване на езика, така и създаването на положително отношение и желание за изучаването му. Цента ни може да бъде и съвсем тривиална – премахване на ефекта от неадекватното преподаване в училище. Всъщност последната си е доста сериозна цел, а и в последно време си е напрано основна.  

При всеки случай има няколко основни неща, с които трябва да съобразим, а това са и най-важните моменти при този избор. На първо място ще поставя транспорта. На второ място (макар и по важност да са поне еквивалентни) ще сложим квалификацията на учителят. След това по важност са използваната учебна система, графикът на курса, организацията на групите, фокусът върху преподаването и т.н. Цената на курса също така е един от основните фактори при вземането на такова решение, но пък тя е най-лесното нещо с което можем да се съобразим.

2. Трябва да се намирате в близост до мястото на изучаване на езика


Това е нещо което се всеки подразбира и се съобразява с него, но мисля, че трябва да го споменем в тази статия, тъй като от него зависят както лесното ви отиване на курс по немски език например през студените и дъждовни дни, както и прибирането ви обратно в къщи. Всичко това е свързано и с определено време, което за София е минимум по 30-40 минути във всяка една посока, ако се налага да ползвате градски транспорт. Така че, ако имате възможност да изберете езиков център с офис, който да се намира в близост до местоживеенето ви, сериозно обмислете този вариант на първо място. Ако пък вашето дете е започнало индивидуални уроци по чужд език например то е в 5 ти и по –горен клас това не е чак такъв фактор, но ако детето ви е малко то тогава времето за пътуване и метеорологичните условия са важен фактор.

  • Важни са квалификацията, образованието, опита и подхода на учителя


Това е определено най-важният фактор, но редът му на съобразяване идва след териториалната близост. Въпреки всичко трябва да се фокусирате и върху следните неща свързани с учителят, а именно дали притежава  филологическо образование, има ли педагогическа квалификация, колко и какъв преподавателски опит има, как се отнася към хората, какви са впечатленията на другите хора от този човек, търсен преподавател ли е, искат ли хората да бъдат в негови групи, успява ли да ги мотивира по някакъв начин, успява ли да създаде настроение и желание за работа в групите си ? Всичко това е изключително важно при изучаването на английски език, защото правилно изграденото отношение към уроците води до желание, мотивация, усърдие и резултати при курсистите. А точно обратният вариант се среща за съжаление много често, особено в повечето езикови школи. Всичко в курсовете за възрастни трябва да бъде основано на поощряването, на мотивирането, на положителното отношение. Всяко едно усилие от страна на курсистите трябва да бъде похвалвано и насърчавано. Само по тези начини ще имате гарантиран резултат, а именно да ходите на курс по английски език.

Ако искате да бъдете обучавани от преподавател, който обича професията си и е готов да ви помогне, можете да се запишете на нашите курсове по английски, немски, френски, турски, италиански и испански език или да се запишете на уроци по английски, немски, френски, турски, италиански и испански език моля кликнете тук

Също така можете да се свържете с нас на тел. 0899 884630.

Ние сме готови да ви помогнем.